Anmeldelse: Radisson Blu Sobieski Hotel – Warszawa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Radisson Blu Sobieski ligger centralt i Warszawa og har en god atmosfære i de historiske bygninger. Servicen er i top, værelserne fine og du går ikke sulten fra den store morgenmadsbuffet. 

Hotel Radisson Blu Sobieski ligger meget centralt i Warszawas forretningskvarter i city. Kun en kilomenter fra hovedbanegården. Kommer du med fly, kan du tage lufthavnsbussen (som stopper lige foran hotellet), eller du kan tage en taxa for omkring 50 kroner. 16 forskellige sporvogns- og buslinier stopper også lige ved hotellet.

Det store hotel med 452 værelser er opkaldt efter kong Jan III Sobieski (1629 – 1696), der var konge i den Polsk-Litauiske Union, der strakte sig fra Østersøen næsten helt ned til Sortehavet. 

Ankomst

Når du går ind på hotellet, kommer du ind i en stort lokale med med masser af plads. Du kan fortsætte ligefrem til hotellets restaurant, der er forskellige butikker til venstre. Hotellets reception ligger lidt skjult til højre, men da jeg har boet mange gange på hotellet, tænker jeg ikke over det længere. Ofte går det hurtigt at få nøglen til værelset.

Radisson Blu Sobieski. Hotellets lobby

Somme tider er lobbyen fyldt med gæster, der tager en drink, før de skal videre til middag eller fest på hotellet.

Reservationen

Jeg havde reserveret et almindeligt værelse. Inden du bekræfter reservationen, får du tilbud om opgradering. Her opkræver hotellet normalt differencen mellem det værelse du er ved at reservere og den foreslåede opgradering. Der er således intet sparet – og jeg fravælger altid det bedre værelse.

Efter du har foretaget reservationen (og denne er bekræftet på e-mail) få du et nyt tilbud om opgradering på en e-mail. Her ligger prisen på en opgradering mellem 50 og 70% af differencen. D.v.s. du sparer lidt penge. Den løsning valgte jeg, så jeg havde reserveret en junior suite på 50 kvadratmeter.

Jeg kunne naturligvis også have taget chancen, møde op på hotellet og håbe på, at hotellet giver en gratis opgradering. Men selvom jeg har en den højeste status i Radisson Rewards, kunne jeg ikke være sikker på, hotellet ville give mig en opgradering

Værelset

Radisson Blu Sobieski. Sofagruppen i værelset.

Junior suiten har en stor stue med en sofagruppe. Derhjemme ville jeg aldrig vælge en rød sofa til stuen – men den lyste faktisk op på det lidt mørke hotelværelse.

Radisson Blu Sobieski. Det runde spise- og mødebord.

Der er et lille rundt spise- og mødebord med 3 stole. Og ved væggen et skab med kaffemaskine, vandkoger og minibar. Hertil kommer en del uudnyttet skabsplads.

Radisson Blu Sobieski. Værelset

Værelset har også et pænt stort arbejdsbord – og naturligvis en masse stikkontakter, så alt medbragt elektronik kan lades op under besøget. Et fjernsyn i rimelig størrelse med et passende udvalg af polske og internationale kanaler.

Kaffe & te

Værelset har naturligvis en Nespresso maskine, hvor du kan lave en god kop kaffe. Kapslerne med kaffe ligger i skabet under kaffemaskinen. Det samme gør te-breve, sukker og mælk. Alt er naturligvis gratis. Det er de 2 flasker vand på bordet også. Den ene flaske er med brus, den anden uden.

Soveværelset

Radisson Blu Sobieski. Soveværelset

Soveværelset er ikke så stort – men der er plads nok omkring sengen. Pengeskabet er placeret i soveværelsets store garderobeskab, hvor der er bøjler og hylder til indholdet i et par store kufferter.

Badeværelset

Badeværelset er stort og indrettet rimeligt praktisk.

Radisson Blu Sobieski. Badeværelset

Standardudstyret var naturligvis på plads: Et godt spejl med forstørrelse og en hårtørrer, der var parat til at tage i brug.

Radisson Blu Sobieski. Brusekabinen har erstattet badekaret

Radisson Blu Sobieski blev renoveret for at par år siden. I den forbindelse er badekaret fjernet – og der er i stedet for kommet en stor brusekabine.

Radisson Blu Sobieski. Sæbe, shampoo og body lotion

Hotellet i Warszawa er gået væk fra sæbe & shampoo af mærket “thisworks”. Nogle Radisson hoteller bruger nu produkter fra “Molton Brown”. Selvom de små plastikflasker minder om flaskerne fra Molton Brown, så var det denne gang uden mærke. De var pakket specielt i flasker med et meget tydeligt “Radisson Blu” logo.

Morgenmad

Restauranten har en rigtig stor morgenmads buffet. Og der er rigeligt med plads omkring bordene – men det skal det også være, når gæster fra de mange værelser skal forsyne sig.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Brød.

Det friske brød bliver serveret i små kurve, der er foret med brunt papir. Dette er den måde, mange Radisson Blu hoteller i dag præsenterer brødet til morgenmad.

Der er naturligvis forskellige slags friskbagt franskbød, rugbrød, boller & rundstykker samt toastbrød.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Den varme buffet.

Den varme buffet har røræg, forskellige slags pølser og bacon. Hertil kommer pandekager. Sommetider finder du bønner i tomatsauce. Udvalget er fint. Du kan naturligvis også bestille omelet og spejlæg, som bliver tilberedt i køkkenet og serveret så snart kokken er færdig med tilberedningen.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Ostebordet

Ostebordet har et rimeligt udvalg. 3 slags gule skæreoste, en blåskimmel, camembert, brie og hytteost.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Kødpålæg

Morgenmads buffeten har et fint udvalg af skinke, leverpostej, kylling og salami.

Morgenmad: Frugt og grønt

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Grøntsager.

Du finder også nogle skåle med friske og henkogte grøntsager. Alt skåret ud i tilpas store små stykker – lige til at tage over på tallerkenen.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski

Ønsker du frisk frugt til morgenmaden, er udvalget rimeligt: Et par forskellige sorter æble, bananer, appelsiner og mandariner. Både æbler og bananer var ikke helt modne: Æblerne var lidt for sure og også for hårde.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Friskpresset appelsin juice.

Den friskpressede appelsin juice ser ud til at være et hit. Tidligere kunne gæsterne tage friske appelsiner, halvere disse og selv presse frugterne, så saften kunne løbe ud i små glas. Dette er hotellet dog gået fra igen. Det var min opfattelse, at skærebræt og kniv for ofte blev for klistret af den friske søde appelsinsaft. Derfor var det svært at opretholde en rimelig hygiejne.

Morgenmad på Radisson Blu Sobieski. Kage til den søde tand.

Naturligvis er der de sædvanlige morgenmadsprodukter (Mysli, corn flakes etc.), yoghurt og mælk. Måltidet kan du slutte med et stykke wienerbrød, en croissant eller en hjemmebagt æblekage.

Kaffe kan du selv hente i en af de mange kaffemaskiner, der står langs væggene. Her bliver bønnerne malet og kaffen frisk brygget, som vi kender det fra rigtigt mange hoteller.

Foto: Henry JørgensenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Ligger centralt
+ Fine nyrenoverede værelser
+ God service
+ Rigtig god morgenmad

Cons

- Sådan set intet

Beliggenhed

Service

Morgenmad

Value for money

Generel Vurdering

Konklusion

Det gamle hotel Sobieski ligger centralt og har bevaret den historiske atmosfære, efter hotellet er blevet nænsomt renoveret. Værelserne er fine og servicen er i top. Hotellet har lavere priser end det andet Radisson hotel i byen og ligger meget bedre. Den store morgenmadsbuffet er rigtig god. Det er helt klart min Radisson favorit i Warszawa,

4.8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *