Antonov AN-225 – Så vildt, så stort, så kort

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

InsideFlyer fulgte det spektakulære besøg i Billund Lufthavn på nærmeste hold.

Efter knap 15 timer har verdens største fly, det ukrainske AN-225 Mriya, igen forladt Danmark. Men hvilke timer! I flere uger har de involverede firmaer, Spedman Global Logistics arbejdet tæt sammen med Billund Lufthavn og de danske luftfartsmyndigheder for at muliggøre denne flyvning, som en del af den månedlange luftbro, der transporterer Covid-19 selvtestkit fra Kina til Danmark.

Billund Lufthavns marketingchef, Jesper Klausholm, byder presse og særligt inviterede gæster velkommen i lufthavnens cargo område. (Foto: BongoPlanes)

Stoltheden og begejstringen var ikke til at tage fejl af på et formiddags pressemøde hos Spedman i Billund, men begejstringen var bestemt ikke mindre blandt de tusinder af tilskuere, heraf mange flyspottere fra flere lande, som stimlede sammen rundt om lufthavnen.

Læs mere: Se billeder fra ankomsten fredag aften

Allerede fredag nat var så mange mødt op, at det kom til et mindre trafikkaos ved midnatstid, og også lørdag var parkeringspladserne fyldt op.

Ved lodsningen viste Billund lufthavn med sin høje effektivitet, hvorfor den er populær blandt fragtselskaberne. (Foto: BongoPlanes)

Efter lodsningen, som begyndte for alvor ved 9-tiden, var flyet klar til sin returflyvning over middag, og selv om man i sidste øjeblik blev nødt til at foretage et dækskifte på et af hovedhjulene, kunne flyet rulle til start på bane 27 med bare 10 min. forsinkelse.

På vej mod start. (Foto: BongoPlanes)

Netop i det øjeblik flyet accelererede, trak en haglbyge hen over lufthavnen, men for et fly af AN-225 kaliber er det ikke noget problem.

Flyet gik overraskende hurtigt i luften i vestenvinden og haglværet. (Foto: BongoPlanes) 

Good bye, awsome giant of the skies. We hope to see you again soon!

I morgen kommer vi med endnu flere billeder og video af det enorme fly. Så kig forbi for at få endnu mere ud af besøget af verdens største fragtfly i Billund Lufthavn.

Billund lufthavn havde indsat en shuttlebus, der bragte mange nysgerrige besøgende på tætteste hold af det store fly. (Foto: BongoPlanes)
Den store Antonov AN-225 er ved at være klar til start. (Foto: BongoPlanes)

InsideFlyer i TV2 Nyhederne

Som en lille ekstra ting, så havde blev vores udsendte fotograf Christoph interviewet af TV2 Nyhederne og han var derfor centralt for deres indslag i nyhederne klokken 19:00 lørdag aften. Se indslaget her (starter ved 14m40s):

TV2 Nyhederne interviewede InsideFlyers udsendte Christoph fra BongoPlanes.

Vi takker også Billund Lufthavn for at flot arrangement i dag.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *