a&o Hostels har fjernet næsten 40 procent af deres CO2-aftryk på godt 3 år på to af deres hostels

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

a&o Hostels på Tagensvej og a&o Hostels på Sydhavns Plads 4, har begge fjernet næsten 40 procent af sit CO2-aftryk siden 2019.

a&o Hostels på Nørrebro og a&o Hostels i Sydhavnen slår igen deres egen rekord for lav CO2-udledning.

I 2015 udledte de to hostels 8,5 kilo CO2 per overnatning, siden faldt tallet til 5,9 kilo i 2019, og i 2023 udleder de kun 3,73 kilo CO2, hver gang en gæst har overnattet.

Faldet 40 procent på fire år

CO2-aftrykket pr. overnatning er faldet med næsten 40 procent siden 2019, og det betyder, at vi ligger lavere end fire ud af fem overnatningsudbydere. Det er noget, vi er meget stolte af, og vores mål er at opnå CO2-neutralitet inden 2025 – en banebrydende præstation i vores branche.

Kasper Rønnow, Managing Director for a&o Hostels i Danmark.
For at reducere klimaaftrykket har a&o på Nørrebro installeret alt fra vandsparere og LED-belysning til solpaneler og bevægelsessensorer f.eks. i lobbyen, der tænder og slukker lys.. Kilde: a&o Hostels / PR

a&o Hostels måler sin CO2-udledning ud fra den internationalt anerkendte Greenhouse Gas-protokol, som er den førende internationale standard for, hvordan drivhusgasser opgøres og rapporteres som CO2 -ækvivalenter. GHG-Protokollen gør det muligt for virksomheder at udregne deres klimaaftryk på en ensartet måde og giver samtidig et indblik i, hvilke aktiviteter som skaber CO2-udledningerne.

For at optimere energieffektiviteten har a&o Hostels på Nørrebro investeret i LED-belysning, solpaneler, bevægelsessensorer, vandbesparende brusere, økologisk sengetøj og håndklæder. Derudover har kæden lanceret et CO2-kompensationsprogram, hvor gæsterne kan støtte globale klimaprojekter med en lille ekstra betaling.

Gæster spiller afgørende rolle

Og gæsterne spiller en afgørende rolle for at sænke CO2-udledningen og skabe mere bæredygtighed, forklarer Kasper Rønnow.

Det er sammen med gæsterne, at vi kan skabe den største forandring. Derfor opfordrer vi dem bl.a. til at bruge mindre vand, energi og sortere affald mv. Gør de det, kan de kan optjene point for hver bæredygtig handling, de foretager sig under deres ophold, og indløse dem til rabatter eller donationer.

Kasper Rønnow, Managing Director for a&o Hostels i Danmark.

a&o Hostels arbejder med bæredygtighed ud fra GreenSign-certificeringen, som er den mest anvendte certificering for hoteller i Europa, og som bygger på 100 kriterier fra økologi til socialt ansvar og økonomi. Målet er bl.a. at reducere affaldsmængden med 20 procent inden 2025, og derfor har a&o Hostels introduceret genanvendelige kopper og flasker, donation af overskudsmad til lokale velgørenhedsorganisationer, kompostering af organisk affald og certificeret affaldshåndtering.

Forsidefoto: a&o Hostels / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *