Austrian Airlines suspenderer samtlige flyoperationer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa-gruppens luftfartsselskab Austrian Airlines vil midlertidigt standse planlagte flyoperationer fra torsdag den 19. marts 2020.

Austrian Airlines reagerer på de indrejserestriktioner, der er indført af mange lande som modtræk over for den enorme spredning af coronavirus.

Det sidste fly vil lande 19. marts i Wien – alle andre flyafgange er midlertidig suspenderet indtil 28. marts. Kort oversigt:

  • For Lufthansa Group er alle afgange – både kort- og langdistance – reduceret yderligere
  • Fra den 17. marts vil 10 procent af den oprindelig kapacitet stadig være tilgængelig på langdistance ruter og 20 procent på korte distancer
  • Lufthansa Group flåde flyver tusinder af krydstogtpassagerer og ferierejsende hjem
  • Der bliver arrangeret flere evakueringsfly
  • Lufthansa Cargo flytrafik gennemfører alle planlagt afgange trods corona-krise

Den sidste flyvning med flynummer OS 066 lander i Wien fra Chicago kl. 20.20 den 19. marts. Indtil da vil flyoperationer blive reduceret på en kontrolleret og struktureret måde for at bringe alle passagerer og besætninger hjem. Foreløbig vil Austrian Airlines annullere alle flyvninger indtil 28. marts 2020, og passagerer, der har bestilt en flyrejse med Austrian Airlines i denne periode, ombookes til andre flyselskaber, hvis det er muligt.

Derudover vil Lufthansa Group-flyselskaberne reducere deres kort- og langdistanceplan yderligere. Annulleringerne, der offentliggøres allerede i morgen, vil formindske omfanget af langdistancetjeneste, især i Mellemøsten, Afrika og Central- og Sydamerika. Samlet set vil Lufthansa-koncernens siddekapacitet på langtrækningsruter blive reduceret med op til 90 procent. I alt var der planlagt 1.300 ugentlige forbindelser til sommeren 2020.

I Europa vil flyplanen også blive reduceret yderligere. Fra i morgen tilbydes ca. 20 procent af den oprindeligt planlagte siddekapacitet. Oprindeligt var der planlagt ca. 11.700 ugentlige kortdistanceflyvninger frem til sommeren 2020 med Lufthansa Group flyselskaber.

Yderligere aflysninger vil blive offentliggjort i løbet af de næste par dage, og passagerer vil løbende blive informeret.

På trods af de mange annulleringer har Lufthansa, Eurowings og Austrian Airlines planlagt mere end 20 specielle flyvninger med over 6.000 gæster på kort tid for at flyve krydstogtpassagerer og feriegæster hjem. Fly med bredt karosseri, som Boeing 747 & 777 og Airbus A350, bruges til at tilbyde så meget kapacitet som muligt på disse returflyvninger. Da tusinder af tyske, østrigske, schweiziske og belgiske borgere stadig venter på at vende tilbage til deres hjemlande, har Lufthansa Group-luftfartsselskaber arbejdet for at etablere flere evakueringsflyvninger og er i tæt kontakt med regeringerne i deres hjemlande om dette.

Nu handler det ikke længere om økonomiske spørgsmål, men om det ansvar, som luftfartsselskaberne har som del af den kritiske infrastruktur i deres hjemlande. Lufthansa vil samarbejde med lufthavne og flyveledere for at udvikle et koordineret koncept til vedligeholdelse af den kritiske infrastruktur.

Carsten Spohr, formand for bestyrelsen for Deutsche Lufthansa AG.

Den nye tidsplan for alle Lufthansa Group-flyselskaber vil være gyldig indtil den 12. april 2020. Lufthansa Group-passagerer, der planlægger en tur i de kommende uger, tilrådes at kontrollere den aktuelle status for den respektive flyvning på flyselskabets hjemmeside inden afgang. Hvis der findes ombookingsmuligheder, informeres de pågældende passagerer proaktivt, hvis de har givet deres kontaktoplysninger online. Derudover gælder for tiden ændrede ombookningsforhold på goodwill-basis. Kunder kan finde mere information om dette på lufthansa.com.

Fragtflyene forsætter som normalt

I modsætning til luftfartsselskaberne for passagerer har Lufthansa Cargo hidtil været i stand til at gennemføre alle sine planlagte flyvninger bortset fra aflysninger til det kinesiske fastland. Lufthansa-koncernens datterselskab vil fortsat gøre alt, hvad der står i dens magt for at opretholde flyveoperationerne i egen lastflåde og dermed støtte de globale forsyningskæder. Specielt under den aktuelle krise er logistik og dermed også luftfragt central.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *