Berlin indrømmer: Chancerne for en åbning i 2017 er lig nul

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Manden, som er ansvarlig for at trække Berlins fiasko af en international lufthavn ud af mudderet, har sagt at der næsten ikke er nogen chance for at lufthavnen vil kunne nå den i forvejen forsinkede åbningsfrist i 2017.

berlin-ber-lufthavn-2

Karsten Mühlenfeld fortalte avisen Tagesspiegel i torsdags, at det er meget mere sandsynligt, at Berlin Brandenburg Airport (BER) først vil åbne i løbet af foråret 2018.

berlin-ber-lufthavn-3

Forsinkelser

Chancerne for at lufthavnen vil åbne i løbet af efteråret 2017 er ”stærkt begrænsede i denne del af bygningsfasen”, indrømmede han. Han fortalte endvidere, at diskussionerne med entreprenørerne fortsat har givet et spinkelt håb om at 2017 fristen kan nås og ”desuden giver vi ikke op så let”.

Hvis lufthavnen ikke åbner i oktober eller november, vil det tidligst være når flyrutetiderne ændres i slutningen af marts (2018),

Mühlenfeld forklarede, at det at skulle bytte fly fra Tegel lufthavnen i den nordlige del af Berlin og til BER i den sydlige del af Berlin i løbet af vinteren ville være for farligt.

Berlins myndigheder har lovet at lufthavnen vil åbne i efteråret 2017, seks år efter den planlagte åbning. En vigtig årsag til forsinkelsen har været problemer med brandanlæg, som ikke opfyldte de nationale sikkerhedsforskrifter.

Kilde: The Local

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *