Berlin Tegel lukker midlertidig den 1. juni 2020

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

2020 bliver et underligt år for lufthavnene i Berlin. Berlin Brandenburg lufthavnen åbner endelig, mens Berlin Tegel midlertidigt lukker.

Berliner Morgenpost har netop rapporteret, at Berlin Tegel lufthavnen “midlertidigt” lukker fra 1. juni 2020. Tegel er Berlins nuværende største lufthavn, selvom den ligesom mange andre lufthavne har reduceret efterspørgsel.

Man har valgt at lukke lufthavnen ned, da der pga. corona har været et enormt fald i passagerer. Passagerer udgør lige i øjeblikket 1% af omkostningerne i lufthavnen. De selskaber der flyver fra lufthavnen i dag, tager angiveligt en million euro – pr. dag!

Derfor vil en midlertidig lukning af lufthavnen altså sparer en del på omkostningerne.

Schönefeld forbliver åben

Berlins Schönefeld Lufthavn vil forblive åben. Denne lufthavn bruges normalt af lavprisselskaber, men flere selskaber der normalt flyver til Tegel, vil rykke deres afgange til Schönefeld.

Brandenburg Lufthavnen åbner endelig!

Den nye Berlin Brandenburg lufthavn forventes at åbne den 31. oktober 2020. Hvis det holder stik er åbning omkring 9 år forsinket og ca. 4 mia. dyrere end først planlagt.
Byggeriet i lufthavnen startede i 2006 og siden der har der været ikke mindre end 10 planlagte åbningsdatoer for lufthavnen. Alle disse er dog ikke blevet overholdt pga. en kombination af korruption, konkurser og inkompetence.

Terminalerne i den nye lufthavn har dog lige bestået inspektion, så det ser ud til, at datoerne for en gang skyld holder.

Lukker Tegel mon for altid?

Selvom de selv kalder det en midlertidig lukning, kan man spekulere i, om alt det her kunne betyde en permanent lukning af Tegel lufthavnen.

Brandenburg Lufthavn åbner endelig i slutningen af oktober og man må formode, at Schönefeld vil gøre alt for at imødekomme efterspørgslen på afgange i mellemtiden.

Timingen for lukningen af Tegel er måske også lidt underlig, da der nærmest ikke har været nogen efterspørgsel på billetter i 2020. Dog har lufthavnen stadig været åben. Mange tror dog, at trafikken langsomt vil begynde at vokse her i tredje kvartal – og nu vælger man så at lukke lufthavnen ned midlertidigt.

Tror du vi kan forvente at Tegel åbner op igen efter corona krisen? Eller er det snart slut med Tegel?

Forsidebillede af Bernd Marczak from Berlin fra Pixabay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *