Berlins nye lufthavn – mit første besøg

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Berlins nye lufthavn åbnede 31. oktober 2020. Dengang var det vanskeligt at besøge lufthavnen – men nu knap 8 måneder senere kan jeg give mit førstehåndsindtryk.

Berlin Brandenburg lufthavnen åbnede i efteråret 2020. Det skete efter betydelige overskridelser af både budgettet og tidsfristerne. Åbningen fandt sted midt i COVID-19 pandemien. SAS havde planlagt den første flyvning fra København til den tyske hovedstads nye lufthavn d. 8. november. Mange viste dengang stor interesse for at deltage i et arrangement med flyets kaptajn i SAS loungen før afgangen. Men på grund af corona restriktionerne, blev arrangementet aflyst – og næsten alle deltagere valgte af annullere billetten.

Check-in området

Jeg skulle rejse fra terminal 1, hvor der er omkring 118 check-in skanker. Disse ligger i små grupper fordelt over hele check-in området, som andre har kaldt “øer” Når Berlin Brandenburg er relativt mennesketom, er der masser af plads – og højt til loftet.

Loftshøjden ændres ikke, når der kommer flere passagerer. Men jeg kunne frygte at lufthavnen nemt bliver overfyldt. Køerne til de få åbne check-in skranker var nogle steder relativt lang. Så det var ikke altid let at komme forbi.

De lange køer skyldes en kombination af, at passagererne havde fået besked om at være i lufthavnen i god tid før afgangen, at check-in åbnede relativt sent (for mit vedkommende 1 time og 40 minutter før afgangen) og at personalet havde en tidskrævende procedurer med at sikre sig at passagererne opfyldte kravene til komme at rejse til de enkelte lande.

Så selv om jeg var i lufthavnen 2½ time før afgang, havde jeg ikke tid til at kikke ind i lufthansas lounge.

Sikkerhedskontrollen – og adgangen til afgangshallen

Det gik relativt hurtigt at komme igennem sikkerhedskontrollen, men derefter skulle jeg igennem en lang og mørk gang, før jeg nåede frem til butikken med de mange fristende taxfree tilbud. Lufthavnen har ikke én central sikkerhedskontrol (som vi eksempelvis kender det fra Københavns lufthavn). Der er mange veje ind til sikkerhedskontrollerne, som ligger ved siden af hinanden. Så passagerer, der var kommet ind fra den anden side ville træde direkte fra sikkerhedskontrollen ind i butikken (som vi kender det fra Københavns lufthavn).

Bortset fra, at der ikke var mange kunder i butikken, virkede alt relativt normalt.

Den imponerende afgangshal

Straks efter jeg havde passeret kassen i taxfree, om jeg ind i den store lyse afgangshal. Der var en god skiltning til de enkelte gates, lounger, toiletter m.m. Jeg følte mig godt tilpas i Berlins nye lufthavn.

Tyskerne er kendt for at tilbede store hurtige biler – med masser af hestekræfter. Men i afgangshallen var udstillet en Mini Electric. Det var ikke lige dén bil, jeg forventede at se udstillet.

De mange lukkede butikker

Jeg skulle dog ikke bevæge mig langt væk fra afgangshallens indgang, før jeg så de mange lukkede butikker og cafeer. Det er jo et tydeligt tegn på, at kunderne endnu ikke er kommet tilbage.

Alt i alt fik jeg et positivt indtryk af lufthavnen Berlin Brandenburg, som jeg gerne kommer tilbage til.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *