Billund Lufthavn bevarer optimismen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavn havde en passagernedgang på 93 procent ift. januar sidste år. Men der er fortsat optimisme i cockpittet i Danmarks andenstørste lufthavn.

Det nye år starter, hvor det gamle slap. Men Coronaen hærger stadig og lægger terminalen i Billund Lufthavn næsten øde. Årets første måned i 2021 starter med samme store passagernedgang, som 2020 sluttede med. I januar 2021 er der kun gået 16.529 passagerer igennem terminalen, og udsigterne de næste par måneder ser ikke anderledes ud.

Optimisme i Billund

Alligevel kan den deprimerende situation ikke slå optimismen ned. Ikke en gang udsigterne til krav om isolation og test for indrejsende til Danmark får den positive indstilling til at skælve.

Det holder hårdt lige nu, men der er positive udsigter. Vi er i tæt dialog med flyselskaberne og charterbureauerne om genetablering af trafikken, åbning af nye ruter, og vi kan måske snart byde velkommen til nye flyselskaber. Fremtiden ser lysere ud, og det er lige rundt om hjørnet.

Luftfarten skal sikre tryghed for de rejsende. Hurtigtest skal bidrage til, at rejsende ikke smitter hinanden. Derved kan vi skabe tryghed for den rejsende ifht. de forskellige Corona varianter ved sikre rejsekorridorer. Et fælles europæisk coronapas er vigtigt, så den rejsende let kan rejse rundt i europa.

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn

Stærkt personale sikrer stærk lufthavn

Uddannelse, arbejdsfordeling, besparelser og meget mere er gennemgående blandt personalet i Billund Lufthavn. Alle er nemlig rykket sammen i flyet og bidrager til at komme igennem det næste stykke tid, indtil krisen vender.

Det er hårdt, og det kan mærkes blandt personalet i lufthavnen, men indstillingen er klar, og alle arbejder frem mod, at Billund Lufthavn står stærkt og er klar til at byde rejseglade passagerer velkommen i terminalen igen.

Vi har en dybfølt tro på, at udrulningen af vacciner i Danmark får krisen til at vende. Jeg er stolt af at have set, hvordan personalet i lufthavnen har stået sammen og stadig gør det her i den sure slutspurt.

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn

Billund Lufthavn i stærk position på luftfragtmarkedet

Fragtmarkedet er fortsat påvirket af Corona-krisen over hele verden. Det afspejler sig også i tallene fra Billund Lufthavns fragtcenter. Januar 2020 var i fuld fremdrift og vækstede, og med snart et år med Corona på slæb ser januar 2021 ser derfor helt anderledes ud: Der er en nedgang med 842 tons svarende til 14,2 procent.

Dog ligger Billund Lufthavn stadig godt sammenlignet med resten af markedet.

Det er en hård sammenligningsmåned, fordi Corona først begyndte at påvirke eksportmarkedet i februar sidste år, så de nedslående tal er alligevel ikke så nedslående, når vi ser på situationen. Og ser vi på resten af markedet, så kan vi roligt holde hovedet højt. Billund Lufthavn er et knudepunkt for luftfragten og står i en stærk position også for fremtiden.

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *