Billund Lufthavn er nu over 2019 og vækster positivt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I 2020 blev ambitionerne for passagerer og luftfragt i 2040 sagt højt. Derefter kom krisen. I 2022 kom trafikken tilbage. I 2023 kom Billund Lufthavn for alvor tilbage på vækstkurven med et nyt passagerrekordår. Luftfragten i Billund Lufthavn ser tilbage på et år med flere lyspunkter og en god afslutningsmåned.

På trods af, at der er en passagernedgang på 2,4 procent i december ift. julemåneden sidste år, er der ved udgangen af december sat et historisk punktum med en ny passagerrekord i Billund Lufthavn.

Året slutter i Billund Lufthavn med et rekordhøjt passagertal, da der i alt er gået 3.979.320 passagerer igennem terminalen i 2023. Det er en vækst på 7 procent ift. 2019, som er det tidligere rekordår.

Nu står vi og kigger tilbage på et år, der om noget sætter to streger under, at rejseaktiviteten er i vækst igen. De ferierejsende er ligeså glade for rejser som altid, men nu er erhvervsrejserne også tilbage igen.

Vi har længe set pilen pege opad på de erhvervsrejsende, men i fjerde kvartal af 2023 øgede flere af vores netværksselskaber deres daglige afgange – og med rette – da efterspørgslen i den grad var der. Det havde den betydning, at vi faktisk gik ud af de sidste måneder med vækst ift. erhvervsrejserne i 2019.

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Massiv vækst på luftfragt tegner retningen for 2024

Med intet mindre end en decembervækst på 24,7 procent i luftfragtcenteret i Billund Lufthavn ift. samme måned sidste år, blev nedgangen for 2023 minimeret til 0,7 procent. I alt er der blevet fragtet 76.363 tons luftfragt via Billund Lufthavn i 2023. Den flotte vækst peger i retning af et spændende 2024 på luftfragtsiden.

Turkish cargo har især luft under vingerne på deres import, og Maersk Air Cargo tilføjer en masse nyt luftfragt til Billund, hvor deres transitmængder i høj grad løfter niveauet. Væksten for december er løftet af en flot fremgang på både import og eksport, der gør, at aktiviteten for hele året slutter på næsten samme niveau som sidste år. Retningen for det nye år er lagt med masser af udvikling og vækst.

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Nu er der mere luftfragt på vinger end på hjul

Billund Lufthavn har som et led i strategien arbejdet målrettet efter, at der skal flyves mere luftfragt fra lufthavnen, end der køres herfra på lastbiler. Historisk har der overvejende været fragt, der er pakket som luftfragt i Billund og kørt af sted på lastbiler til andre lufthavne, som f.eks. Amsterdam og Frankfurt.

I september 2023 tippede det, så der var mere luftfragt på vinger end på hjul, og trenden blev fastholdt i oktober, november og december.

I det sidste kvartal og mere til har vi mødt vores ambition om at flyve mere luftfragt fra Billund Lufthavn end der er kørt herfra på lastbiler. Vi er en lufthavn, og vi er gode til at håndtere fragten, og nu bliver vi i højere grad brugt som dét, vi er sat i verden til – nemlig at flyve. Det vil med stor sandsynlighed også vækste fremadrettet, fordi det er en anerkendelse af, at vi er effektive til at håndtere luftfragten til stor tilfredshed for kunderne, afslutter Jan Hessellund.

Se tallene for december her.

Foto: Austrian Airlines ERJ-195LR (OE-LWD) i Billund Airport (BLL) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *