Bizar trend i Thailand tvinger flyselskab til nye regler

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En ny bizar trend i Thailand hvor folk har dukker af børn i naturlig størrelse med sig ombord på flyet, har tvunget et flyselskab til at ændre sine instruktioner til ansatte.

De dukker, som i Thailand kaldes “look Thep” eller direkte oversat “barne engel” er kommet på mode efter flere thailandske berømtheder haft sådanne dukker med sig overalt – primært i troen om at de bringer held og lykke. Ejerne laver ceremonier for at “englene vil bosætte sig i dem.” Ved at udføre ældgamle ritualer tror de at døde børnesjæle besætter marionetter, og at de derefter bringer ejerne lykke, rigdom, velsignelse og beskyttelse mod farer. De behandler dukkerne som almindelige børn og derfor giver de dem tøj på, og snakker med dem. Dukkerne kan koste alt fra 2.000 til 20.000 baht (400 til 4.000 kroner), før du begynder at beklæde dem osv.

I et forsøg på at undgå at forstyrre passagerer der mener, at dukkerne bør behandles som normale børn, har Thai Airlines lavprisselskab – Thai Smile Airways – åbnet muligheden for at købe et ekstra sæde til dukker. Efter medarbejdere rapporterede at flere passagerer tog dukkerne på ferie, og nægtede at tjekke dem ind i sin bagage, måtte de tage affære. De havde dukker på skødet og krævede fuld servering til deres “børn”. Men nu har de mulighed for at købe et ekstra sæde til deres dukker og selskabet vil give dem den samme omhu og opmærksomhed som levende børn. De vil få drikkevarer og snacks, og er forpligtet til at bære sikkerhedssele både under både start og landing. Dog er der nogle begrænsninger – de må ikke kan sidde ved nødudgange eller på andre særlige sæder.

Flyselskabet har måttet give en udmelding for at uddybe grundlaget for de instruktioner der er blevet givet, og påpeger at det er et internt notat fra medarbejderne. Notatet sagde, at mere end 40 passagerer havde taget deres “look Thep” med ombord de sidste par måneder, og forlangte at de bør behandles som normale børn. Der var derfor et stigende behov for at give vejledning til besætningen, for at kunne håndtere situationen på den mest korrekte måde.

Det hører også til historien, at en person er blevet anholdt for at have brugt en af ​​dukkerne til narkotikatransport i Chiang Mai lufthavn.

Oprindeligt skrevet af Kjakan på Insideflyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *