Bliver Accor og IHG lagt sammen?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er rygter om hotelkoncernerne Accor og IHG vil blive lagt sammen og dermed danne verdens største hotelkoncern med 11.000 hoteller.

Når man ofte rejser, så kan det betaler sig at sætte sig ind i de forskellige hoteller og flyselskabers loyalitetsprogrammer. For hoteller, har vi normalt betragtet Hilton, Radisson og Marriott som de store hotelgrupper. Hvor sidstnævnte har 30 forskellige hotelkæder under paraplyen.

Det samme gælder for den franske Accor-gruppe og det britiske IHG. Begge grupper er store på markedet. De har både luksushoteller i porteføljen men også budgethoteller. Både Accor og IHG har pæne markedsandele, men skulle de to hotelkæder gå sammen, så ville den nye kæde blive ganske stor med 11.000 hoteller fordelt på 53 forskellige kæder.

Accor Hotels

Den franske hotelkoncern Accor har optaget flere hotelkæder i de sidste år. For eksempel Rixos (der har luksusresorts) og 21c Hotels (en amerikansk kæde med bouticque hoteller). I år åbnede Accor også mange nye hoteller, såsom det nye luksushotel Fairmont i Irland. Accor har nu 5.100 hoteller fordelt over hele verden.

For nogen tid siden opdaterede Accor sit loyalitetsprogram og omdøbte det til ALL (Accor Live Limitless). Programmet introducerede en ny elite-status: “Diamond”. Der lægges nu mere vægt på at tilbyde oplevelser, som en guidet rundvisning i Versailles, kajaksejlads i Barcelona eller en udflugt fra London til Stonehenge.

Banyan Tree Bintan island, Indonesia (Kilde: Chuttersnap / Unsplash)

InterContinental Hotel Group

Du finder IHG hoteller stort set i hele verden. IHG er kendt for hotelkæderne InterContinental, Kimpton, Crowne Plaza og Holiday Inn. Sidstnævnte ligner på mange måder Ibis-kæden i Accors portefølje. IHG ejer 5.900 hoteller og er dermed lidt større end Accor. IHG tilbyder sit loyalitetsprogram IHG Rewards Club til alle tilknyttede hoteller.

Bliver koncernerne lagt sammen?

Vil Accor og IHG blive lagt sammen og danne den største hotelkoncern i verden? Den franske avis Le Figaro har skrevet, at Accor overvejer enten at arbejde sammen med eller overtage IHG. Det franske selskab siges at have oprettet et særligt team, der undersøger mulighederne. Imidlertid er IHG ikke officielt involveret (endnu). Interessant nok meddelte Accor for nylig at koncernen gerne vil overtage flere IHG-hoteller i Storbritannien. Det drejer sig om alle TravelLodge-hoteller, som i Accor vil komme ind under kæden Ibis Hotels.

Hvis fusionen gennemføres, vil det nye selskab bliver den største hotelgruppe i verden. Dette kan blive meget interessant for folk, der rejser meget. Uanset om du skal bo på hotel i Europa, Asien, Stillehavsområdet eller USA, vil koncernen være godt repræsenteret. Og din status i loyalitetsprogrammet vil så være gyldig på alle disse hoteller. Optjening af status og point vil også blive lettere. Accor har i øjeblikket en relativt lille markedsandel i USA. IHG står ikke så stærkt i Europa. Derfor vil en sammenlægning være en styrke, da begge koncerner vil supplere hinanden vældig godt.

Det er stadig uklart, hvor hurtigt tingene kommer til at gå. Endnu er det kun rygter – og der er ikke kommet nogen officielle erklæringer fra de to hotelkoncerner. Timing er også interessant. Med den nuværende COVID-19 pandemi, er hotellerne i hele verden hårdt ramt. Tiden vil vise, om en af de to koncerner vil tage et initiativ.

Denne artikel er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Christian Markwat og bragt på vores amerikanske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *