Boeing har ambitiøs plan for levering af 450 737 MAX der står og samler støv

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

På en video konference den 29. juli meddelte Boeing, at man, når leveringer af 737 MAX fly, forhåbentlig inden længe genoptages, har en ambition om, at levere 450 langtidsparkerede 737 MAX fly til kunder indenfor et år.

Selskabet vil fokusere på, at levere allerede producerede fly før der skrues op for produktionen af nye fly. En produktion som lige nu køre på et absolut minimum.

Fortsat produktion trods flyveforbud

Som de fleste nok er bekendt med blev Boeings 737 MAX, på baggrund af to styrt, underlagt et globalt flyveforbud tilbage i marts 2019. På trods af flyveforbudet fortsatte Boeing med at producere flytypen, selvom de ikke kunne leveres til kunderne. Resultatet blev en kæmpe ophobning af færdige fly omkring selskabets produktionshaller i USA.

I januar 2020 blev produktionen af 373 MAX stoppet for først at blive genoptaget i maj måned. Tidligere har forventingerne hos Boeing været, at der skal produceres 31 nye 737 MAX om måneden ved indgangen til 2021. Den seneste melding er, at dette mål nok først nås i “begyndelsen af 2022”.

Fotokredit: Gary He/EPA-EFE/Shutterstock

Designændringer førte til styrt

De nye Boeing 737 MAX fly er blandt andet udstyret med software som er anderledes fra ældre modeller af 737-familien. Boeing mente oprindeligt ikke, at det var nødvendigt at gøre et stort nummer ud af disse ændringer og man mente heller ikke, at piloter havde brug for ekstra træning for at kunne håndtere de nye systemer – blandet det nu famøse MCAS-system (et anti stall system). Både i forbindelse med Lion Air styrtet og oktober 2018 og igen ved Ethiopian Air styrtet i marts 2019, spillede den nye software og MCAS-systemet en afgørende og fatal rolle.

Boeing har de sidste mange måneder arbejdet på højtryk på, at forbedre softwaren i de nye MAX-fly, og ikke mindst forsøgt, at genoprette tilliden til selskabet.

Spørgsmålet er nu om verdens flyselskaber, og ikke mindst vi rejsende, har tillid til, at Boeing løst problemerne med 737 MAX-flyene?

Kilde og fotokredit: Boeing og flightglobal.comHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *