Taiwan’s parlement godkender navneændring af China Airlines

China Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det taiwanske parlament har godkendt den ønskede navneændring af China Airlines i denne uge. Mange forbinder selskabet med Kina, selvom det stammer fra Taiwan.

Mange kender nok ikke detaljerne i den politisk anspændte situation mellem de to lande. Det er heller ikke overraskende, at navne på flyselskaber giver anledning til forvirring taget de officielle landenavne i betragtning. Den officielle navn for Taiwan er nemlig Republikken Kina, meget tæt på Folkerepublikken Kina, som er navnet på det store land i øst, som vi normalt forbinder med navnet Kina.

Foreslag til at ændre navnet China Airlines

Nu har det taiwanesiske parlament i denne uge stemt ind med en rebranding af China Airlines. Transportministeriet har anmodet om forskellige forslag til rebranding på både kort og lang sigt. Der er dog ikke angivet nogen dato, hvor virksomheden skal have et nyt navn. Ifølge parlementsmedlem Yu Shyi-kun bør China Airlines have et nyt navn og image, der ville skabe mere tilknytning internationalt med Taiwan og ikke med Kina. Sandsynligvis vil de ikke være tilfredse med denne navneændring i Beijing, især hvis navnet Taiwan indgår i det.

China Airlines har ønsket denne navneændring i årevis, men indtil videre har der aldrig virkelig været meget handling på det. At parlamentet nu accepterer navneændringen er bestemt en forbedring. Der er dog ikke nævnt nogen frist og sagen kan derfor stadig trække ud i flere år endnu. En navneændring og rebranding er ikke noget man gennemfører på en dag. Tænk bare på genopbygge firmaets omdømme og image, og bestemt også alle omkostninger. Der er allerede fremsat et par forslag, såsom Yushan Airlines, Formosa Airlines og Taiwan Airlines.

Billeder: China Airlines

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Goffe de Boer og bragt på vores hollandske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *