Boeing standser testflyvninger med 737 MAX på grund af motorproblemer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er ikke unormalt med “børnesygdomme” og udskudte leveringer når flyproducenterne skal lancere helt nye fly. Nu siger Boeing i en udtalelse onsdag at de indtil videre indstiller videre testflyvninger af sine 737 MAX på grund af problemer med motorene.

De aktuelle motorer er af typen LEAP-1B og produceres af CFM International, som er et joint venture-samarbejde mellem amerikanske General Electric Co. og franske Safran Aircraft Engines. Nyheden kommer blot få dage før Boeing efter planen skal levere sit første fly til flyselskabet Batik Malaysia.

Problemer med lavtryksturbine

Problemet blev opdaget forrige uge efter at Safran opdagede et potensielt kvalitetsproblem i en stor metalskive i lavtryksturbinen bagerst i motoren. CFM International gav umiddelbart besked til Boeing som da valgte at sætte sine 21 fly på jorden.

I følge producenten er metalskiven som førte til at fejlen aldrig vært monteret i en færdig flymotor. Der har heller ikke været problemer med motoren under testflyvninger.

Alle LEAP-1B-motorene som er bygget indtil nu skal muligvis sendes tilbage til fabrikken til kontrol. Mange af disse er allerede monteret på flyene. Det er ikke sikkert hvor lang tid denne kontrol vil tage.

Bea Uhart / CAPA Pictures / Safran

Ingen problemer for Norwegian

Flyselskabet Norwegian skal efter planen modtage sin første Boeing 737 MAX i slutningen af denne måned. Norwegian siger at de forventer at selve leveringen kan blive udsat nogle dage, men at dette ikke vil påvirke opstart af deres nye transatlantiske ruter fra Europa til USA.

Artiklen er oprindeligt udgivet på Insideflyer.no af Martin

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *