Hvor i verden er din øl billigst?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du har sikkert hørt om Big Mac indexet. Nu kan du også se hvor I verden din øl er billigst takket være en undersøgelse Deutsche Bank har foretaget.

Det er nok ikke overraskende for dig at Norge tager førstepladsen. At Singapore var et dyrt sted at få en øl er måske heller ikke så overraskende, da byen ofte kan være dyr at besøge – især hvis det er i de centrale områder. Hvis vi sammenligner med Big Mac indexet, så ligger Singapore på en 15. plads. Så resultatet skal nok tages ud fra at besøget er forgået i nogle af de centrale områder, hvilket helt naturligt hæver prisen på et omgang øl. Deutsche Bank skriver også at de netop er i de centrale områder eller områder hvor expats bor at prisen for en øl er taget fra.

Dette gør det forsat interessant at kigge på, samt måske også planlægge lidt efter, hvis man søger en ferie og gerne vil have mest muligt for sine penge. Så en blanding af prisen på en Big Mac og en øl vil give et godt index.

Du kan se selve oversigten herunder:

Hvor ligger Danmark så?

Danmark ligger også i den høje ende på en 11. plads. I Big Mac indexet ligger Danmark også på en 11. plads, så der er der 100% alignment mellem prisen på en øl og prisen på Big Mac.

Kig selv videre og kommenter gerne, hvis du finder sjove kombinationer eller sammenhænge

Kig selv videre og lav gerne sammenligninger mellem prisen på en øl og Big Mac indexet. Du finder et udsnit af toppen af indexet herunder eller du kan se det fulde index på dette link:

Big Mac indexet fra 2017 (kilde: Economist)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *