Bosniere i Jylland kæmper for at opretholde rute imellem Billund og Tuzla

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra november 2018 ophører Wizz-airs rute imellem Billund og Tuzla, en beslutning som skaber røre blandt Bosniere i Danmark.

Wizz-air har til november fløjet direkte imellem Billund og Tuzla i Bosnien, en rute der siges at have været yderst populær – primært blandt etniske bosinere som er bosat i Danmark, men også blandt danske ferieturister. Flyselskabet har dog valgt at lade ruten ophøre. Det sker grundet udløbet af den rabat som selskaber på nye ruter får de første to år af driften i Billund Lufthavn.

Beslutningen har efterladt mange af de godt 15.000 bosniere der er bosat i Jylland frustrerede, da de ikke længere vil kunne flyve imellem Jylland og deres hjemland til en overkommelig pris – derimod må de nu søge mod København, hvor prisniveauet er noget højere, eller flyve fra Tyskland hvorfra Wizz-air opretholder en rute til Tuzla.

Underskriftindsamling kan være løsningen

Frustrationen har ledt til at brugeren af sitet Change.org “Putnik Billund” er blevet frontløber for en underskriftindsamling, der har til formål at få Wizz-air til at indse at der kan være penge i at opretholde ruten. Putnik skriver selv:

Det kan slet ikke beskrives hvor vigtigt det er for os over 14.000 bosniere i Jylland (og alle vores danske venner som vi ønsker skal besøge vores smukke land) at have en god rute til Bosnien fra Billund, og derfor – lad os sammen få samlet så mange underskrifter som muligt, som vi vil sørge for at få overbragt til både Billund Lufthavn og WizzAir. Vi vil med denne indsamling også gerne fortælle, at selvom taksten og priserne skulle blive sat op, er vi stadigvæk meget interesserede i at flyve med ruten.

Indsamlingen fik de første 1000 underskrifter i løbet af de første 15 timer, og er i skrivende stund godt på vej imod dens mål om 5.000 underskrifter. Interessen for ruten er dermed ikke at underminere.

Putnik som står i spidsen for underskriftindsamlingen nævner også, at man vil opfordre andre selskaber til at starte en lignende rute, hvis Wizz-air gør alvor af at standse rutedriften til Tuzla.

Vores plan B, er at udbringe budskabet til Ryanair om flyve til deres nye destination Banja Luka, såfremt WizzAir helt dropper Billund. Ryanair starter netop her til vinter med at flyve fra Stockholm til Banja Luka. Ryanair er allerede ret aktiv i Billund Lufthavn, så chancen er ikke alt for dårlig.

Du kan sætte din underskrift eller læse mere om den noget alternative aktion på dette link.

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Claus Andersen siger

    Virkelig ærgerligt hvis ruten lukker. Ver med den i foråret og havde en rigtig fin tur til Tuzla og Sarajevo. Flere danskere burde også få øjnene op for denne rute når der skal på ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *