British Airways kan fyre 12.000 medarbejdere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I en pressemeddelelse i går aftes, meddelte British Airways at de kan risikere at fyre op til 12.000 medarbejdere.

British Airways er ligesom mange andre flyselskaber, hårdt ramt af Corona-krisen, som blandt andet har lukket de fleste landegrænser. Derfor kræver en sådan situation nytænkning, og det er denne form for omstrukturerende tankegang som selskabet har fremlagt i en pressemeddelelse i går aftes. Tiltagene betyder brandt andet fyringer af medarbejdere.

Lån er kun en kortsigtet løsning

Den britiske regering, er kommet på banen med lånepakker til at redde flyselskabet. Dog mener Alex Cruz, som administrerende direktør i British Airways ikke at det er nok til at redde selskabet. Lånepakkerne kan hjælpe med at overleve lige nu, men kan ikke hjælpe British Airways på langt sigt. Derfor kræves en omstrukturering.

Vi ved ikke, hvornår landene vil genåbne grænserne, så vi er nødt til at nytænke og omforme vores flyselskab og skabe en ny fremtid for vores ansatte, vores kunder og vores destinationer.

Alex Cruz, adm. direktør i British Airways

Læs også: SAS siger farvel til 5.000 ansatte grundet COVID-19

Op til 12.000 stillinger kan bortfalde

Med i det nye udkast til et sparekatalog for British Airways, er en forventning om at skære op til 12.000 stillinger. Det vil svare til cirka en halvering af kabinepersonale og piloter i selskabet.

British Airways understreger samtidig, at det endnu ikke er endeligt vedtaget at man vil skære 12.000 stillinger. Man fortsat er åbne overfor andre måder at løse problematikken på.

En af de store udfordringer ved at fyre den mængde personel er, at det kan være problematisk at skaffe medarbejdere med de rigtige kvalifikationer, i samme mængde når krisen er ovre. Det vil altså sætte en naturlig hæmning for, hvor hurtigt British Airways kan være tilbage på fuldt program. Dette efter en global genåbning.

Billede: Nick Morrish/British AirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *