British Airways lukker legendarisk og eksklusiv rute

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

British Airways lukker deres mest eksklusive rutetilbud, som gik under flynumrene BA001 og BA002.

Specialindrettede Airbus A318-100, udelukkende udstyret med Business Class-sæder, har siden 2009 fløjet den ikoniske rute mellem London City Airport og JFK-lufthavnen i New York. Ruten har været populær blandt især forretningsrejsende.

Ruten var blandt andet unik, fordi de små Airbus A318-fly kun kunne medtage 32 passagerer, fordelt på 8 rækker. De to fly der blev brugt på ruten, blev leveret specialfremstillede netop til ruten i 2009. Blandt andet med ekstra spoilere på vingerne til at klare den stejle og hurtigtgående indflyvning til London City i Londons centrum.

Desforuden kunne flyene ikke lette med fulde brændstoftanke fra London City, grundet banens længde. Derfor holdt flyet et stop i irland, hvor passagerer samtidig kunne klare immigrationskontrollen til USA.

Det lille fly er blot udstyret med 32 Business Class-sæder på otte rækker. Foto: British AIrways

Flynumrene i sig selv er legendariske, da de selv samme flynumre blev brugt på Concorde-flyvningerne fra London til New York, men nu er de altså ikke at finde længere i British Airways ruteprogram.

Har du prøvet at flyve med disse fly?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *