British Airways og American Airways lancerer COVID-19 test på oversøiske rejser

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De to oneworld selskaber British Airways og American Airlines lancerer nu et forsøg med COVID-19 test på en række oversøiske destinationer. Det er for at bevise at der kan skabes sikkerhed i at rejse og dermed medvirke til en hurtigere åbning mellem landene.

I første omgang er dette fokuseret på ankomster til London Heathrow fra en række amerikanske destinationer. Det drejer sig om følgende som starter op:

  • American Airlines (AA50) fra Dallas/Fort Worth (DFW) til London
  • American Airlines (AA106) fra New York (JFK) til London
  • British Airways (BA114) fra New York (JFK) til London
  • British Airways (BA268) fra Los Angeles (LAX) til London

Den frivillige test mulighed starter op fra den 25. november, dog sker det for American Airlines ruten mellem New York og London på et senere tidspunkt.

COVID-19 test foretages 3 gange i dette forsøg – Foto: British Airways

Hvordan foregår det så?

Hvis du er passager på en af disse afgange, så vil du frivilligt kunne deltage i testen. Du vil blive kontaktet af enten American Airlines eller British Airways.

Du vil skulle have 3 test som du skal tage før og efter din rejse:

  • Første test sker 72 timer før afgang fra USA og er en nem godkendt RT-PCR hjemmetest fra LetsGetChecked.
  • Efter ankomsten til London skal du have foretaget en LAMP test udført fra Collinson. Denne udføres af medicinsk personale.
  • 3 dage efter din ankomst til London, så skal du udføre en hjemmetest. Denne test får du udleveret i lufthavnen efter din test nummer 2. Testen sker mens du er i din 14 dages hjemmekarantæne periode som kræves i UK for personer fra USA.

Tanken bag dette test setup er at påvise sikkerheden i at rejse og at få eller ingen bliver smittet ved at flyve og rejse mellem USA og England. Det er ideen at resultaterne deles med den amerikanske og engelske regering for at kunne genstarte oversøiske rejser hurtigere.

Stor påvirkning af antallet af flyvninger

American Airlines og British Airways have hver uge op til 111 flyvninger mellem New York og London. Lige nu har de 14 flyvninger. Samlet set delte de flyvninger til 30 destinationer mellem USA og London.

Vi ved at folk gerne vil rejse men lige nu er verden lukket for UK. Større økonomier i eksempelvis Tyskland er begyndt at teste lignende tiltag for at erstatte karantænereglerne.

Vi har derfor et behov for at den engelske regering introducere et lignende system og tillader at rejsende tager en billig, men sikker test før afgang og dermed kan rejse uden risiko for COVID-19.

Vi er sikre på at vi med denne metode kan åbne ruter op igen og dermed stimulere økonomien og tilliden til at rejse. En stor det af den engelske økonomi er direkte afhængig af at det er muligt at rejse.

Sean Doyle, Chief Executive of British AirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *