British Airways siger farvel til Queen of the Skies med øjeblikkelig virkning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det går i øjeblikket hårdt ud over et af historiens mest ikoniske fly. Boeing 747-400 forsvinder hurtigt fra flyselskabernes flyflåder og der vil ikke være mange af dem tilbage når vi er på den anden side af corona krisen.

Det næste i rækken, som melder ud at de har valgt at sende alle deres Boeing 747-400 på pension er British Airways. I går så vi en intern mail blive vist på flere medier og i denne står der blandt andet følgende:

With much regret, we are proposing, subject to consultation, the immediate retirement of our Queen of the Skies, the 747-400.

We would not expect any more commercial flights to be flown.

Uddrag fra intern email til medarbejderene i British Airways

Således følger British Airways en række andre flyselskaber, som hurtigt har taget flytypen ud af flåden. I alt sender British Airways 30 Boeing 747-400 fly på pension med øjeblikkelig virkning.

Vi har set KLM som i starten af krisen valgte det. Det samme ser vi lige nu med Qantas, som fortager en række “goodbye” flyvninger i Australien for at sige farvel til den. Lufthansa har også sendt alle deres ældre Boeing 747 fly på pension, men de har en række af den nyeste model – Boeing 747-8i – som de forsætter med at bruge.

Tilpasninger af antallet af medarbejdere

Det giver ganske meget mening, når de fleste i branchen støtter op om vurderingen at langdistanceflyvninger først forventes tilbage til 2019 niveauet om 2-3 år. Dermed skal flyselskaberne tilpasse deres kapacitet – både med fly og antallet af medarbejdere.

Ved at fremskynde pensioneringen af Boeing 747-400, så kan for eksempel British Airways sige farvel til en større personalegruppe. Det gælder sig både piloterne, men også personale som har arbejdet med vedligeholdelsen. Derfor er valget om pensionering nu – og ikke først i 2024 som British Airways tidligere meldte ud – en klar melding om at de tilpasser deres samlede organisation, hvor det er naturligt at fjerne netop Boeing 747-400 fra flåde.

British Airways har forsat et mindre antal Airbus A380 i flåden. Disse er nyere og det er forventet at de forsætter i flåde i en årrække og netop tager de ruter, som hurtigt vil kræve mange sæder til hver afgang.

Forsidebillede: British AirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *