Brug dine hotelpoint på flyrejser

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Nu er det tid til at kikke på de mange forskellige hotelprogrammer, hvor du er medlem. Måske skal du konvertere dine point hos hotellerne til point i flyselskabernes programmer. Det er oplagt at bruge lidt tid på det, når regnen ikke tillader, at du luger ukrudt i haven.

Her i ferien og week-enderne, skal mange af os bruge lidt tid i haven. Og det bliver hårdt for ukrudtet. Men når regnen falder, så er det måske tid til at bruge lidt tid ved PC-eren og luge ud i de mange hotelprogrammer. Mange af vore læsere har i 2020 valgt at blive medlem af Air France / KLMs program Flying Blue. Mange kan med fordel flytte ubrugelige hotelpoint til en mere anvendelig valuta i flyselskabets loyalitets program. Her er Flying Blue en oplagt mulighed.

Mine passive hotelprogrammer

Jeg er med i mange hotelprogrammer. Men langt de fleste som passivt medlem. Jeg har måske blot boet på et af kædens hoteller en enkelt gang – og blevet meldt ind i receptionen. For bagefter at finde ud af, at mit ophold var købt med rabat og derfor hverken kunne give point eller tælle med, når jeg skulle opnå status. Ja, det er vilkårene, når jeg har deltaget i en konference, et kursus eller en studietur, hvor et bureau arrangeret hele mollevitten.

Men nogle gange har jeg da også fået lidt bonuspoint. Men slet ikke nok til at kunne bruge dem på en overnatning. Og så er de lige så stille blevet forældet, fordi jeg ikke har haft flere aktiviteter på kædens hoteller. Eller også står der ret få point på kontoen, som jeg aldrig får en chance for at kunne bruge.

Men nu har jeg besluttet, at dét skal være slut med at lade mine hotelpoint forsvinde. Jeg vil undersøge, om hotellets program giver mulighed for at optjene point i et bonusprogram hos et flyselskab. Måske kan du også veksle allerede optjente hotelpoint til miles / point i dit foretrukne loyalitetsprogram hos et flyselskab.

Når du overnatter på Radisson Blu, kan du vælge mellem at optjene point i Radisson Rewards eller i flyselskabets loyalitets program.

Fra hotelpoint til flypoint

Mulighederne er mange. Nedenfor er vist eksempler på de flyselskaber, hvortil du kan optjene eller overføre point fra hotellets loyalitets program:

  • World of Hyatt: British Airways, Air France / KLM, en række amerikanske flyselskaber. Men ikke SAS Eurobonus og Lufthansa.
  • IHG Rewards: British Airways, Air France / KLM, Lufthansa, Turkish Airlines en række amerikanske flyselskaber. Men ikke SAS Eurobonus.
  • Radisson Rewards: SAS EuroBonus, Air France/KLM, British Airways og en lang række andre flyselskaber
  • Scandic Friends: SAS Eurobonus og Finnair Plus.
  • Nordic Choice Hotels: Finnair Plus.

Jeg skal for en god ordens skyld nævne, at du kan bruge dine point hos Marriott Bonvoy til at købe flybilletter hos Lufthansa, Austrian Airlines, British Airways, Air France + mange flere (men ikke SAS). Ofte skal du dog bruge så mange point, at du i realiteten ikke kan bruge de få point, der kan komme ind på kontoen ved et enkelt ophold.

Som det fremgår af oversigten, har EuroBonus kun aftale med Radisson Rewards og Scandic Friends. Hvis du derimod er medlem af Flying Blue (KLM og AirFrance) eller Bristish Airways Executive Club, så har du gode muligheder for at optjene point i disse programmer på dit hotelophold. Og det er måske en oplagt mulighed for mange af de personer, der har fravalgt EuroBonus til fordel for Flying Blue eller et andet program.

Kun til ubrugelige hotelpoint

Normalt får du en meget dårlig vekselskurs, når du flytter point fra hotelprogrammet til flyselskabets loyalitets program. Hos Radisson Rewards kan 2.000 point veksles til 200 point hos mange flyselskaber. Hvis du køber EuroBonus point, så får du dog “hele” 286 point for dine 2.000 Radisson Rewards point.

Det betyder med andre ord, at når du veksler Radisson point, så kommer du til at betale 25 – 30 øre for et point i flyselskabets program. Men hvis alternativet er, at pointene bare forældes eller aldrig bliver brugt, så er dette naturligvis altid bedre end ingenting.

Derfor er optjeningen af point i flyselskabernes programmer kun en oplagt mulighed på de hoteller, hvor du har få overnatninger. Ellers er det naturligvis altid bedre at optjene point i hotellets loyalitets program.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *