Stigning i antallet af danskere i udlandet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Siden myndighederne åbnede for rejser til det meste af Europa, har antallet af danskere i udlandet taget fart. Det viser nye tal fra teleselskabet 3. Som juli måned skred frem, steg antallet af selskabets kunder, som bruger mobildata i udlandet, med 27 %. Særligt Norge og Frankrig har erstattet Tyrkiet og Italien som populære feriedestinationer.

Antallet af danskere i udlandet er steget markant de seneste uger, godt hjulpet på vej af det sløje danske sommervejr og de lempede rejsevejledninger fra myndighederne.

Ifølge nye tal fra teleselskabet 3 er antallet af selskabets kunder, der har opholdt sig og brugt mobildata i udlandet steget med 27 % fra uge 28 til uge 30. Langt de fleste har opholdt sig i Europa, da myndighederne fortsat fraråder alle unødvendige rejser til normalt populære destinationer uden for Europa såsom USA og Asien.

De seneste måneder har gjort det tydeligt for de fleste, hvor vigtig en rolle den digitale infrastruktur spiller for os hver især og for vores samfund. Det er via dataforbindelser, at vi er forbundet til vores netværk og kan sikre, at vi kender og kan følge myndighedernes retningslinjer. Derfor er mobilen med dens internetforbindelse også en ekstremt vigtig rejsemakker denne sommer, så man kan holde sig orienteret på farten og tage sine forholdsregler.

David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked.

Norge og Frankrig har slået Italien og Tyrkiet

Coronakrisen kan dog stadig spores i analysen fra 3. Sammenligner man antallet af 3’s kunder, som har brugt data i Europa i uge 30 i år med uge 30 sidste år, er der tale om et fald på 40 %. Og mens lande som Italien og Tyrkiet sidste år var nogle af de mest populære destinationer blandt teleselskabet 3’s kunder, er det i år især Norge og Frankrig, der hitter.

Der er nok en del, som oprindeligt havde planlagt at holde ferie i Danmark, men som alligevel besluttede at søge sydpå, da der de seneste uger er gået lige lovlig meget efterår i den herhjemme. I sådan en situation kan det være en stor fordel at have et abonnement, hvor man kan bruge data uden for Danmark uden at frygte en ekstraregning. På den måde har man friheden til at improvisere og planlægge på farten, hvis man er taget af sted med kort varsel.

David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked.

3 anbefaler, at man holder sig løbende orienteret på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk, hvis man rejser til udlandet denne sommer.

Roaming blandt 3’s kunder sommeren 2020

  • Fra uge 28-30 steg antallet af 3’s kunder i udlandet med 27 %.
  • I uge 30 i år brugte 40 % færre 3-kunder data i Europa sammenlignet med samme periode sidste år.
  • I 2019 var især Italien og Tyrkiet populære sommerferiedestinationer, mens det i år gælder bl.a. Norge og Frankrig.

Foto: JumpstoryHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *