Brussels Airlines dropper papiraviser

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Brussels Airlines gør som mange andre flyselskaber. De afskaffer papiraviser i flyet til fordel for digitale alternativer. SAS har for længst gennemført denne omlægning.

I stadig flere sammenhænge erstattes papir af digitale alternativer. Men selv om avisernes oplagstal er faldet overalt i de senere år, tilbyder mange flyselskaber stadig papirudgaven til deres passagerer. Det bliver dog stadig færre luftfartsselskaber, der omdeler papiraviser. Også Brussels Airlines stopper nu med papirudgaven af dagens avis. I stedet tilbyder man, at passagererne kan downloade de digitale aviser.

Spar penge og brændstof

Med 250 daglige flyvninger til og fra Bruxelles transporteres en betydelig mængde avispapir. Flyselskabet skønner, at det samlet set kan løbe op i 115 ton avispapir om året. Når man holder op med at tilbyde papiraviserne sparer Brussels Airlines penge på både distribution og lavere brændstofforbrug. Derudover spares miljøet for 35 ton CO2 hvert år.

Papiraviser vejer hele 115 tons ekstra per år hos Brussels Airlines. Foto: PublicDomainPictures / Pixabay

Nogle vil sandsynligvis savne papiraviserne, men måske mest af nostalgiske grunde. Rejsebranchen er under stærkt pres for at reducere sin miljøbelastning, og luftfartsselskaberne er derfor konstant på udkig efter nye muligheder for at bevise, at de er deres ansvar bevidst. Nu hvor papiraviser bliver et nicheprodukt på jorden, er det også naturligt for luftfartsselskaberne at følge denne udvikling. Man kan også mene, at det ikke er særligt praktisk at læse en papiravis i flyet, slet ikke når man sidder i en fyldt økonomiklasse.

Brussels Airlines tilbyder nu disse aviser i en digitalt version: Het Laatste Nieuws, De Tijd, Algemeen Dagblad, De Volkskrant, Het Parool, Trouw, Le Soir, L’Echo, La Capitale, La Meuse, La Gazette, La Province og Nord Eclair.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside

Forsidefoto: Brussels Airlines

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *