Bulgarien – et billigt og alternativt rejsemål

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rejser man udenfor sæsonen og udenfor turistdestinationer er Bulgarien et utroligt billigt rejsemål.

Bulgarien er et kendt feriested for mange danskere, der hvert år fristes af strand og sol ved den berygtede “Sunny Beach” eller ved andre steder på sortehavskysten. Vil man opleve lidt mere af det virkelige liv og kultur i landet, bringer vi her en rejseberetning fra Ruse (eller Rousse afhængig af sproget).

Sveta Troitsa kirken fra 1632 er en af byens seværdigheder

Udenfor sæsonen, udenfor badebyerne

September er stadig en måned med varme og meget sol i denne del af Østeuropa. Højsæsonen er forbi og solferieturisterne drager fortsat kun til badebyerne og nyder de sidste uger inden vandet bliver for koldt og hotellerne lukker for vinteren. Inde i landet er der ikke mange mennesker på landets hoteller, og derfor rig mulighed for at få nogle utrolig gode priser på overnatninger. Både 4- og 5-stjernede hoteller har tilbud på priserne som allerede er på et lavt niveau i forvejen. For små 800 kr. fik vi eksempelvis tre overnatning i byens (red. Ruses) bedste hotel, med udsigt over Donau-floden i gåafstand til centrum af byen – og sågar en upgrade ved ankomst!

God standard for omkring 250 kr. off-season i Ruse på Grand Hotel Riga
God standard for omkring 250 kr. off-season i Ruse på Grand Hotel Riga

Bulgarien er også utroligt billigt sted for mad og drikke. Som et af de lande i Europa med de laveste lønninger, siger det sig selv at leveomkostningerne er lave, især hvis man sammenligner med priserne i Skandinavien. En øl koster eksempelvis kun et par kroner, hvilket mange af vores læsere sikkert sætter pris på!

Ledningsnettet følger ikke helt danske standarder og sikkerhedsforanstaltninger
Ledningsnettet følger ikke helt danske standarder og sikkerhedsforanstaltninger

Hvad kan du se i Ruse (Rousse)?

Byen er den femtestørste i Bulgarien og strækker sig langs Donaus bredder med store “Sovjet-boligblokker” i udkanten af byen. Centrum er imidlertid ret lille og her er de historiske bygninger der præger bybilledet. Byen kaldes lille-Wien på grund af sine mange bygninger i nybarook og nyrokoko stil. På byens turistkort er det tegnet en gåtur ind som tager dig forbi alle monumenterne – og som tager et par timer at gennemføre. Gågaden er moderne og livlig med store pladser og et lille marked, hvor der sælges grøntsager, blomster, tøj og andre dagligdagsting for næsten ingen penge. Bag de historiske bygninger findes dog nogle store grå boligblokke som i den grad mangler vedligeholdelse – det er altså ikke alle der har taget del i den økonomiske vækst endnu.

Turer omkring Ruse

Fjeldklosteret ved Barsarbovo er mange rum gravet helt ind i landskabet, og få af dem kan besøges af turister. Det er et interessant lille besøg som med fordel kan nås med taxa fra byen. Her skal der betales en symbolsk entre for at komme ind.

Naturparken Rusenski Lum ligger også tæt på byen og byder på rigtig flotte vandreturer i smukt landskab. Her ligger også klippekirken Ivanovo, som står på UNESCO’s verdensarvliste. Har du god tid eller egen bil anbefales det også at du besøger området; Sveshtari eller naturreservatet Srebarna.

Rusenski Lom i Bulgarien
Rusenski Lom i Bulgarien

 

Markedsstand i Ruse
Markedsstand i Ruse

 

I fjeldkirken ved Basarbovo ryddes op efter gårsdagens messe
I fjeldkirken ved Basarbovo ryddes op efter gårsdagens messe

Transport

Det mulig at rejse med fly til både Sofia og Bukarest – blandt andet har WizzAir åbnet en direkte sommerrute mellem København og Sofia. Har du ikke leget bil er det muligt at tage bus elller tog derfra til Ruse selvom det dog kan være svært at finde den rigtige information og standarden er heller ikke særlig høj.

Taxa er dog relativt billigt, og en tur fra Bukarest til Ruse koster under 25 € (pr. person i deletaxi) og en tur til fjeldkirken Basarbovo koster 23 leira (ca. 11 € / 80 kr.) for en taxi som venter mens du besøger stedet.

Fortovet er ujævnt, husene grå, men træerne giver Ruse et venligt præg
Fortovet er ujævnt, husene grå, men træerne giver Ruse et venligt præg

Udfordringer

Ingen rose uden torne. Især sproget er en udfordring i denne del af Bulgarien. De fleste forstår kun russisk eller bulgarsk, og møder man endelig nogen der forstår lidt engelsk, får man sjælendt andet end ja/nej svar ud af dem. Befolkningen virker heller ikke særlig interesseret i turister. Hertil har de et russisk-lignende alfabet som gør det svært at forstå skilte og opslag.

Forstår man det kyrilliske alfabet er det nemmere at læse skiltene
Forstår man det kyrilliske alfabet er det nemmere at læse skiltene

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Mari Hernandez fra InsideFlyer.no



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *