CPH: Før var der 360 daglige afgange, nu er der 20

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Corona krisen har stor indflydelse på flytrafikken, og det kan især ses i de danske lufthavne

Københavns Lufthavn (CPH) har normalt 360 daglige passager- og fragtafgange, til mange af verdens kontinenter. Lufthavnen har imidlertid kun 5-6% af den trafik tilbage, efter COVID-19 har lukket de fleste ruter.

Det viser statstik fra FlightRadar24, som overvåger al kommericiel flytrafik på verdensplan. Således afgår der i øjeblikket blot 20 fly i gennemsnit dagligt, og det tal har endda udsigt til at falde, eftersom bla. Thai Airways indstiller flyvninger midlertidigt fra d. 1/4.

Den mørkeblå farve viser antallet af planlagte afgange, mens den lyseblå farve viser antallet af afgange der rent faktisk fløj. Kilde: FR24

Kun en brøkdel tilbageværende trafik, er et gennemgående billede, igennem det meste af Europa. Blandt andet Aarhus Lufthavn har måtte lukke helt, efter SAS indstillede den sidste tilbageværende rute. Samtidig har Københavns Lufthavn opmagasineret en stor mængde fly, som bla. holder parkeret på taxi-baner side om side med landingsbanerne.

Se vores video fra en tur til lufthavnen. Vi flyver flere gange hen over landingsbanerne og viser hvor stille der er lige nu.

Også nedgang i Norge

I Oslo ser det imidlertid knapt så slemt ud, hvor de gennemsnitligt 330 daglige afgange er blevet reduceret til cirka 75 reelle flyvninger om dagen. Dette er dog stadig en væsentlig procentuel nedgang, og flyindustrien globalt kommer med stor sandsynlighed til at mærke stilstanden markant, i fremtiden også.

Den mørkeblå farve viser antallet af planlagte afgange, mens den lyseblå farve viser antallet af afgange der rent faktisk fløj. Kilde: FR24

Forsidebillede: CPH billedarkivHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *