Dagbog fra en pilotstuderende – Uge 76 – Find ud af hvad det koster at blive pilot

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så er det igen blevet mandag, og det betyder en lille opdatering herfra.

Jeg har i sidste uge været til eksamen, så der har ikke været tid til noget flyvning. Som de fleste ved, er der jeg i øjeblikket i eksamensperioden, så der bliver læst op hver dag.

Eksamen sidste uge var i Human Performance og Instrumentation. Begge fag blev bestået med hhv. 96% og 93%, så nu er de ude af verden. Nu mangler jeg kun Gnav og Operationelle Procedurer, som jeg skal op i på onsdag.

 

Jeg har fået et spørgsmål på, hvad uddannelsen koster, og hvad min drøm er når jeg engang er færdig.

Uddannelsen koster 659.500 kroner, hvor der indgår 195 timer og teori. Jeg vil ikke komme ind på, hvad jeg personligt har betalt indtil videre, da det er mellem mig og skolen.

De 659.500 kroner er kun for grunduddannelsen. Man kan derfor komme til at betale yderligere 140-160.000 kroner for en type-rating, som er nødvendigt for at flyve den specifikke flytype, man gerne vil flyve.

Nogle selskaber vil gerne selv uddanne en, da de på den måde, kan forme en til selskabets politik fra starten af. Her kan man enten bonde sig i et par år, og få lidt mindre i løn, eller selv betale den. Nogle selskaber tager 250.000 kroner for en type-rating, mens andre vælger at lave bonding med deres nyansatte.

Min drøm er ikke helt specifik. Jeg har som sådan ikke nogle krav til hvor jeg gerne vil hen, når jeg er færdig, og tager alt hvad der er at få. Om det så er safariflyvning i Afrika, bjergflyvning i Asien, eller charter i Europa, er for mig helt ligegyldigt. Jeg har dog en lille drøm om at komme ud og i verden og flyve til at starte med, men ikke noget specifik. Og jeg siger heller ikke nej til et job i Danmark, hvis det alligevel skulle komme på tale.

Jeg er færdig til sommer, og starter med at søge efter job når jeg er færdiguddannet. I flybranchen kan man ikke søge forhånd, før man har alle nødvendige papirer i hånden. Men ansøgningerne bliver sendt i alle retninger.

Håber det besvarer lidt på spørgsmålet, ellers er du velkommen til at stille et nyt 🙂

Indtil næste gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *