Dagbog fra en pilotstuderende – uge 9

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Endnu en uge er gået, og denne gang med godt nyt. Som jeg skrev sidst, drillede vejret en del i sidste uge. Det betød flere aflysninger og udskydning af min første solotur. Det vil sige at torsdag også blev til en enkelt flyvetime med instruktør for at holde flyvningen ved lige. Til gengæld fik jeg dette billede om morgenen.

Flyverne linet op og klar
Flyverne linet op og klar

Men fredag var der endelig håb. Jeg stod op kl. 6:30 for at køre ud til lufthavnen og gøre flyet klar. Kl. 8:20 stævner jeg ud med en instruktør for at lave tre landingsrunder. Da de er fløjet, siger han at jeg bare kan holde ind ved parkeringen, og så vil han stige ud, mens jeg tager tre landingsrunder alene. Så da han er steget ud, kalder jeg op til tårnet og beder for første gang om mine taxi-instruktioner alene. Jeg får lov til at køre ud og lette fra startbane 28R, og flyve et par runder. Det første der faldt mig ind efter jeg var kommet i luften, var, at der var meget stille. Ingen instruktør til at snakke med og stille spørgsmål, eller tage gassen tilbage i tomgang, så man kunne øve motorstop. Alt gik som det skulle, og man kunne selv styre tempoet, selvfølgelig indenfor rimelighedens grænser, mens man kunne nyde udsigten rundt omkring.

Landingsrunden i Århus
Landingsrunden i Århus

Da jeg kom ned igen, og kørte ind på græsset for at parkere, stod flere af mine medstuderende og min instruktør klar til at overrække mig blomster og mine første striber til skulderen. En helt igennem fantastisk og uforglemmelig oplevelse.
Efter turen gik turen hjem til Fyn for at holde en afslappet weekend.

This slideshow requires JavaScript.

Da jeg netop har skiftet bopæl, gik turen tilbage til Århus mandag morgen. Jeg er flyttet en adresse længere hen i den bygning jeg bor i, så jeg bor i en krostue med 3 andre piloter.

Mandag aften fik jeg en flyvning om tirsdagen, da en af mine medstuderende desværre var blevet syg. Denne gang lavede vi 3 landingsrunder igen. Oprindeligt skulle det have været 2, men da jeg ikke fik sat flyveren så godt ned på de to første landinger, lavede vi lige en ekstra, for at være sikker på at jeg kunne sætte den rigtigt og blødt ned. Og det lykkedes da også på den tredje. Så ind og sæt instruktøren af, og så afsted igen. Desværre var der kun tid til en enkelt landingsrunde, men det er stadig super fedt at flyve alene.

Århus lufthavn fra luften
Århus lufthavn fra luften

Onsdag blev jeg desværre aflyst, da der var for meget sidevind.

Men nu venter jeg på at vejret bliver godt, så jeg kan komme ud og flyve en masse soloture rundt i Danmark, og så skal der nok være en masse billeder og lidt mere historie til.

I kan følge mig på ‘pilot_noehr’ på instagramHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *