Danmark indfører nu indrejserestriktioner for syv lande i det sydlige Afrika

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra i dag lørdag er der forbud mod at flyve til Danmark med passagerer, der flyver fra røde lande og regioner, og som ikke har en negativ COVID-19 test.

Da en række lande på det afrikanske kontinent fra og med lørdag den 27. november 2021 klassificeres som røde, genetableres flyveforbuddet i overensstemmelse med den politiske aftale om markante lempelser af rejserestriktionerne af 12. oktober 2021.

Det vil således være forbudt at lande i Danmark med passagerer, der flyver fra røde lande og regioner, og som ikke har en negativ covid-19-test. Kravet vil gælde passagerer fra og med 15 år.

Den globale pandemi er langt fra overstået, og derfor tøver vi heller ikke med at bruge de værktøjer, vi har. Nu ser vi igen en ny og tilsyneladende mere smitsom variant, og derfor genindfører vi flyveforbuddet.

Benny Engelbrecht, transportminister

De røde lande, hvorfra det vil være forbudt at lande med passagerer uden en negativ test, er:

  • Botswana
  • Eswatini
  • Lesotho
  • Mozambique
  • Namibia
  • Sydafrika
  • Zimbabwe

Der er på nuværende tidspunkt ingen direkte flyvninger fra de pågældende lande til Danmark. Så det gælder for alle de som rejser til Danmark med transitforbindelser.

Det skal dog siges at flere flyselskaber har stoppet ruter fra de nævnte lande eller også er blevet indstillet skærpede krav fra deres pågældende regeringer.

De syv lande i det sydlige Afrika bliver røde, hvorfor alle rejser frarådes

Syv lande i det sydlige Afrika bliver røde. Det betyder, at Udenrigsministeriet med virkning fra midnat natten til den 27. november vil fraråde alle rejser, herunder også erhvervsrejser, til disse lande pga. den nye virusvariant B.1.1.529. COVID-19. Hjemmesiderne for de relevante lande vil blive opdateret. Yderligere information herom vil kunne findes på Udenrigsministeriets hjemmeside her www.um.dk. En samlet oversigt over, hvilke lande der er kategoriseret som røde virusvariantområder, findes på coronasmitte.dk her.

Danskere på rejse i regionen behøver ikke at rejse hjem med det samme. Det kan blive svært at få fly til Europa de kommende dage, da mange lande ventes at lukke ned for rejsemuligheder fra regionen. Udenrigsministeriet anbefaler derfor, at man kontakter sit fly- eller rejseselskab for at undersøge hjemrejsemulighederne. Hvis man har været i regionen eller påtænker at rejse til Danmark, skal man være særligt opmærksom på krav om test og isolation. Danske fastboende i Sydafrika opfordres til at forblive i landet og at følge lokale myndigheders anvisninger.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *