Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
I hvert fald ifølge World Culinary Awards, som, siden 2020 har hyldet klodens bedste, gastronomiske destinationer. De nationale vindere for 2023 er netop offentliggjort. Her løber rooftop-restauranten SUKAIBA Copenhagen på toppen af AC Hotel Bella Sky med den eftertragtede titel som Danmarks bedste hotelrestaurant foran de seneste tre års vinder; den Michelin-bestjernede Marchal på luksushotellet d’Angleterre.
Mange forbinder nok snarere området omkring Bella Center Copenhagen med store kongresser og bogmesser end med fine dining på internationalt niveau. Men nu slår en af verdens førende branche-prisuddelinger fast, at gastronomi fra øverste hylde også bør være en del af ligningen, når samtalen falder på spisemuligheder i Ørestad.
SUKAIBA Copenhagen har netop vundet titlen som Danmarks bedste hotelrestaurant. En titel, som den 1-stjernede Michelin-restaurant, Marchal, på hotel d’Angleterre har været indehaver af hvert år siden 2020.
Storstilet relancering i 2022
Efter en stille Corona-tilværelse som cocktailbar mens pandemien hærgede, blev SUKAIBA Copenhagen i oktober 2022 relanceret som en panasiatisk fine dining-oplevelse med Jacob Brink Lauridsen (tidl. Alchemist, Noma og Molskroen m.fl.) i front som restaurantchef.
I stilsikre omgivelser på 23. etage af AC Bella Sky Hotel, minder SUKAIBA Copenhagen mere om en bid af New York, Dubai eller Bangkok end af kongens København. Og det er hele pointen: Her på toppen af byen har drømmen været at skabe et spisested af international kaliber, der foruden panoramaudsigt byder på ”en sexet spiseoplevelse” med restaurantchefens egne ord.
Flere dugfriske priser i bagagen
Vi er selvsagt pivstolte af hæderen som Danmarks bedste hotelrestaurant. Men vi er mindst lige så stolte af kunne bidrage til det høje niveau, København og Danmark generelt bliver ved med at præstere som international destination for gastronomi. At være en del af det fællesskab føles som en sejr i sig selv.
Jacob Brink Lauridsen, restaurantchef.
Foruden World Culinary Awards, vandt SUKAIBA Copenhagen i forrige uge prisen for ’Årets ret med caviar’ i Den Danske Spiseguide ved en storstilet uddeling på Mortens Kro i Aalborg. Her var man i kategorien oppe imod den 2-stjernede Michellinrestaurant, Alchemist. SUKAIBA Copenhagens vinderret bestående af oksesashimi med Oscietra-caviar og østerssauce er fortsat at finde på menuen på toppen af hovedstaden.
Fakta:
- World Culinary Awards har eksisteret siden 2020 og er en udløber af World Travel Awards, som siden 1994 har fejret klodens bedste rejsedestinationer og -oplevelser.
- SUKAIBA Copenhagen er en panasiatisk fine dining restaurant beliggende på 23. etage af AC Hotel Bella Sky, der med sine ikoniske, lænende tårne er tegnet af danske 3XN.
- SUKAIBA Copenhagen åbnede første gang i 2018, men blev i efteråret 2022 relanceret med Jacob Brink Lauridsen som restaurantchef.
- En 7-retters tastingmenu på restauranten står i 695 kr. pr. person, mens à la carte-forretter starter ved 125 kr., og hovedretter koster 145 kr. og opefter. Vinderretten med caviar, oksesashimi og østerssauce står i 195 kr.
- Hele menuen og bordreservation er at finde på www.sukaiba.dk
Forsidefoto: AC Hotel Bella Sky / PR
Skriv et svar