Dansk hotelkæde introducerer miljøvenlig drikkedunk

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Miljøet har altid været en vigtig kerneværdi for den danske hotelkæde Zleep Hotels, og nu introducerer kæden endnu et grønt tiltag.

Et grønt tiltag der kan tages med hjem til efterfølgende brug. Herved er det ikke kun hotellet, men også de mange hotelgæster, der, ved at investere i drikkedunken, kan drikke sig til en grønnere fremtid.

Lavet af 100% miljøvenligt materiale

Zleep Hotels’ miljøvenlige drikkedunk er produceret af 100% biobaserede materialer. Flasken er lavet at sukkerrør, og skruelåget er lavet af bambus. Begge er planter, der absorberer kuldioxid, mens de vokser. Lågets inderside er produceret af det organiske bio-plastik materiale Arboform også kaldet flydende træ. Ved at vælge bioflasken til og plastikflaskerne fra reducerer Zleep Hotels udledningen af drivhusgasser og minimerer transporten af vand på flaske.

Et glimrende supplement til en allerede miljøvenlig profil

I første omgang vil flasken blive sat til salg på hotelkædens nye, centrale hotel i Aalborg, der netop har fået installeret en vandstation. Her kan gæster og andre interesserede købe flasken for bare DKK 50 og fylde op, som de lyster. Ikke nok med at drikkedunken består af biobaserede materialer, kan den også genbruges. Vandflasken er et glimrende supplement til hotellets allerede eksisterende miljøvenlige tiltag, fortæller hotellets chef Emil Hauge:

Som moderne hotelkæde og virksomhed er det vigtigt at tage et miljømæssigt ansvar og give de bedst mulige betingelser for mennesker og miljø – både nu og for kommende generationer. Det glæder mig, at vi kan tilføje endnu et tiltag til Zleep Hotel Aalborgs måde at tænke bæredygtighed på. Tiltaget er så at sige i rigtig god tråd med vores solcelleanlæg og grønne beplantning på hotellets tag, og det er dejligt, at vi allerede nu får positive tilkendegivelser på vores nye vandstation og bioflasken.

Flasken sælges til indkøbspris, og er som en start kun bestilt hjem i et begrænset antal.

Hjælp miljøet mens du sover

Foruden muligheden for at kunne drikke sig til en grønnere fremtid, kan man på samtlige Zleep hoteller tillige hjælpe miljøet, mens man sover. På kædens hoteller er der nemlig indført en lang række initiativer, der sikrer en mere bæredygtig hoteloplevelse:

  • I morgenmadsbuffeten garanteres 30-60% økologiske produkter, og ved hjælp af små plastemballager til smør, ost og marmelade reduceres madspild, og hygiejnen øges.
  • På hotelværelserne opfordres gæster til at tænke over miljøbelastningen. Således mindes de om at slukke lyset, at bruge samme håndklæde flere dage i træk, at slukke vandet og at returnere det genbrugelige nøglekort ved check ud. Desuden er sæben økologisk, skraldespandsposerne er lavet af genbrugsmaterialer, og kædens Zleep-kuglepenne er produceret af korn og bioplast.
  • På mange af hotellernes tage plantes Sedumplanter, hvilke absorberer store mængder regnvand og minimerer CO2-udledningen, og desuden installeres solpaneler for også at sikre et grønnere energiforbrug.

Et spændende skridt i den rigtige retning

Zleep Hotels miljøvenlige fokus afspejles i kædens værdisæt, hvor værdien ’Environment’ udgør en bærende del. Foruden ovenstående tiltag er det for Zleep Hotels endvidere vigtigt, at deres leverandører, investorer og samarbejdspartnere tænker grønt, når nye hoteller skal bygges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *