DAT investerer i genbrugelige kopper på deres flyvninger

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet DAT er det første flyselskab herhjemme som har valgt at investere genbrugelige kopper fra New Loop til servering af kaffe og the for sine gæster.

New Loop arbejder på at etablere et cirkulær pantsystem til take away emballage i Danmark med målet om at eliminere engangsemballage, hvor produkter vaskes og genbruges igen.

Årligt forbruger vi omtrent 300.000 kopper på indenrigsflyvningerne. Derfor er vi glade for at kunne minimere vores affald ved at skifte til kopper, der kan vaskes og genbruges utallige gange”,
oplyser.

Ståle Harms, DATs kabinechef
Ståle Harms, DATs kabinechef, som stod for præsentationen af de nye kopper. Foto: DAT/PR

Kopperne er lavet af en ny teknologi, hvor der bruges 20-30% mindre råmateriale, som gør at koppen er bedre i CO2 regnskabet end en engangspap kop, efter allerede 2 gang i brug.

Vi er glade for at DAT har vist deres engagement og givet os muligheden for at løfte udviklingen til nye højder. Som en startupvirksomhed har vi brug for virksomheder som DAT, som tør at investere i områder, hvor andre ikke gør.

Gitte Saaby Kjær, medstifter og COO New Loop.

I den seneste tid har DAT testet konceptet på udvalgte flyvninger mellem Bornholm og København, og det har taget under seks måneder at komme i luften med projektet.

Jesper Rungholm, direktør og kaptajn i DAT påpeger, at selvom DAT har omkostninger ved projektet, så fortjener det en chance.

Udover at vi flyver med de mest brændstof- og klimavenlige ATR-fly på danske indenrigsruter, så prøver vi altid at finde andre initiativer for at gøre vores flyvninger endnu grønnere.

Jesper Rungholm, direktør og kaptajn i DATHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *