Den samlede rejsebranche vil gerne sikre at nye restriktioner ikke tager overhånd og er baseret på fakta

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Restriktionerne for at rejse ind i Danmark er strenge, men helt nødvendige for at undgå yderligere spredning af COVID-19 og eventuelle mutationer. Derfor er der ingen grund til at gøre de gældende indrejseregler endnu strammere. Danmarks Rejsebureau Forening ønsker evidens for nødvendigheden af at stramme de allerede strenge regler yderligere.

Debatten om det fornuftige i at rejse til udlandet er præget af følelser, folkestemning og meninger. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden, men der er intet i vejen for at rejse ud af Danmark, selvom rejsevejledningerne er ”røde”. Ønsker man at tage på rejse, skal man naturligvis leve op til indrejsekravene, ikke bare i det land, man rejser til, men også når man vender hjem til Danmark igen.

Lige nu forhandles der i folketinget om at der indføres et krav om selvisolation, når der rejses hjem til Denmark. Hvis kravet brydes, så vil man kunne få en straf i form af bøde. Dette forventer vi at vil blive indført snarest ovenpå de udfordringer der har været med smittede fra Dubai.

Lige nu er kravet fra de danske myndigheder til rejsende med fly til Danmark, at de skal være i besiddelse af en negativ COVID-19-test inden ombordstigning. Ved hjemkomsten opfordres den rejsende til at tage endnu en test og hjemmeisolere i 10 dage. På fjerdedagen kan den rejsende igen til at tage en PCR-test, og vedkommende vil derefter, typisk på femtedagen efter hjemkomsten, kunne stoppe sin hjemmeisolering, såfremt testen viser sig negativ.

Jeg har svært ved at se, hvorfor et af de bedste testregimer i verden ikke er tilstrækkeligt, hvis ellers alle, der rejser ind i Danmark følger myndighedernes opfordringer om test og hjemmeisolation. Forløbet er godkendt af de ansvarlige myndigheder, og lige nu er der simpelthen for mange gætterier på usagligt grundlag om faren ved at rejse til forskellige destinationer.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening (DRF).

DRF ønsker, at kontrolkravene ved indrejse til Danmark fastholdes på det nuværende niveau og at forretningsrejsende fortsat kan rejse ud. Danmarks eksport skal i videst muligt omfang fastholdes, og andre vigtige opgaver for fx NGO’er og danske myndigheder skal kunne gennemføres.

Jeg håber, at regeringen og politikerne, når de mødes for at diskutere yderligere stramninger af indrejseregler, kan se, at reglerne allerede er tilstrækkelige. Og så har jeg et ønske om, at man fra myndighedernes side offentliggør indrejse-smittetallene til Danmark pr. afrejseland set i forhold til det totale antal rejsende fra det pågældende land. På den måde får både vi, der arbejder med rejser og danskerne i almindelighed mulighed for på sagligt grundlag at forholde os til, hvilke lande vi især skal være opmærksomme på, når vi rejser ud i verden. Vi er altså nødt til at have et sagligt grundlag at debattere rejser til udlandet på. Vi kan ikke være andet bekendt.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening (DRF).

Forsidefoto: Københavns LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Lars siger

    Historien viser klart at de eksisterende rejserestriktioner er vilkårlige og indeffektive. Der er kommet indtil flere personer til landet som har været smittet med covid-19 under deres rejse, og det selvom de har en korrekt udført negativ covid-19 test før afgang. Grunden til dette er at covid-19 tests ikke altid giver et positivt resultat hvis du er blevet smittet for mindre end 4 dage siden, eller bliver smittet efter du har fået taget testen. Samtidig holder de nuværende fremmedfjenske indrejse restriktioner raske udlændinge ude af DK. Hvis ens udenlandske kæreste ønsker at besøge en, et det et rent lotteri om han/hun kommer gennem nåle øjet, da det er en ren subjektiv vurdering i pas kontrollen om man er kærester nok til at kæresten må komme ind i DK. Dertil kommer at man har større chance for at komme ind i landet hvis man krydser grænsen i bil end med fly, grundet at alle fly passager bliver checket, men ved lande grænserne er det kun stikprøve kontrol.

    Lad os nu få erstattet de nuværende vilkårlige og indeffektive indrejse restriktioner med karantæne i 14 dage eller til man har negativt svar på 2 PCR tests taget med 4 dages mellemrum efter ankomst til DK. Pendler og business rejsende som rejser ofte skal kunne nøjes med en ugentlig PCR test.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *