Destinationsguide: Dubai

Dubai

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dubai er uden tvivl blevet til et populært rejsemål. Med priser for en returbillet på helt ned under 2.900,- kroner er der også en god grund til det. I denne artikel vil vi samle nogle tips til et besøg af byen.

Mange forbinder Dubai med Emirates, og deres gode priser til Asien og Australien med et flyskift i Dubai. Hvis du har et længere skift i Dubai, kan du forlade lufthavnen og besøge byen et par timer. Det er også gode muligheder for at blive en forlænget weekend eller hel uge.

Lufthavnen

Dubai International Airport havde i 2016 83 millioner passagerer og er dermed den anden største lufthavn i verden. Lufthavnen består af to terminaler. Hvis du flyver med Emirates, ankommer og forlader du lufthavnen fra terminal 3. Alle andre selskaber finder du i terminal 1. Begge terminaler er forbundet med de fleste seværdigheder i byen med metroen. I myldretiden er metroen ret fyldt, og der vil jeg personligt foretrække at tage en taxa. Udover Dubai International Airport, er der også Al Maktoum Airport, som primært benyttes af lavprisselskaber.

Deira

Mange kender Dubai for dets skyline med Burj Khalifa. Alligevel har den gamle bydel, hvor byen startede, overlevet. Bydelen hedder Deira, og ligger ikke langt fra lufthavnen. Det er en god ide at gå igennem souk’en eller sidde på en terrasse ved the Creek. Sælgerne i souk’en er stort set allesammen udlændinge. Især indere er der i overflod.

Deira, Dubai
I Deira finder du lidt af det gamle Dubai endnu

Det er også sjovt at tage en sejltur på en Dhow på floden the Creek. Du sejler egentlig midt igennem det gamle og det nye Dubai. Der bliver flittigt bygget på flodbrederne.

Deira, Dubai
Det er ret sjovt at sejle på the Creek

Det moderne Dubai

Hvis du derefter tager metroen og stiger ud ved Dubai Mall, står du midt i en verden af skyskrabere og shopping malls. Kom du til Dubai for at shoppe? Så er du kommet til det rette sted. Udover shoppingcentre, finder du også en del andet underholdning her, som et akvarium.

Dubai Mall
Dubai Mall

Hvis du går til igennem shoppingcentret til den anden side, ender du ved den berømte Burj Khalifa. Hele området rundt om det 828m høje tårn, er flot anlagt med kanaler. Også her er en sejltur en stor attraktion. Det ligner næsten som om du er i Venedig. Om aften er det især fantastisk med lysshowet.

Dubai
Hver aften en spektakel ved springvandet

Burj Khalifa er den dag i dag stadig det højeste tårn i verden. Byggeprojektet blev startet i 2009 og bygningen blev åbnet i 2010. Tårnet bliver mest brugt til lejligheder og beboelse. Der er også et hotel og et restaurant i tårnet.

Vil du helt op og se udsigten over Dubai? Det kan du sagtens! Tårnet er åbent dagligt. Tip: køb billetten online. Du får en del rabat og du slipper for at stå i kø. Du kan tage op på 124. sal eller hele vejen op til 148. sal.

Burj Khalifa, Dubai
Udsigten fra 124. sal

Selv tog jeg op på 124. sal. Det bedste tidspunkt på dagen er omkring kl. 18 for at se solnedgangen. Et must når du er i Dubai!

Burj Khalifa, Dubai
Et besøg af Burj Khalifa under en mileage run i 2017

Jumeirah

Hvis du tager metroen lidt længere, ender du ved Jumeirah, et beboelsesområde ved kysten. Her finder du blandt andet det velkendte Burj Al Arab Hotel. Det er det eneste 7-stjerne hotel i verden og et fint sted til high tea, hvis du ellers er parat til at betale prisen.

Burj Al Arab Hotel, Dubai
Det velkendt Burj Al Arab Hotel

Er du mest til strandferie, er du også kommet til det rette sted i Dubai. Især i Jumeirah området, finder du mange offentlige strande. Jumeirah er også der hvor det kendte Palm Islands befinder sig.

Jumeirah Public Beach, Dubai
Jumeirah Public Beach

Hvis du tager monorail til enden af Palm Islands, kommer du til Atlantis Dubai. Ud fra min erfaring, vil jeg anbefale, at du bruger mindst en dag her. Parken er til de unge og gamle, og byder udover plaskende rutsjebaner også en flot strand.

Atlantis, Dubai
Et besøg af Atlantis kan klart anbefales

Udenfor byen

Hvis du er i Dubai i lidt længere tid, kan jeg anbefale at tage på en ekskursion i ørken. I juni 2017 boede jeg en weekend på Hilton Dubai Creek. Der bestilte jeg en jeep safari til en overkommelig pris. Når du kommer udenfor byen, er det ren og skær ørken. Ret sjovt at tage ud og udforske den i en Toyota Land Cruiser. Du kan også deltage i andre aktiviteter, som quad biking eller ride på en kamel.

Dubai
Også udenfor bygrænsen er der nok underholdning, som en jeep safari

I denne artikel har jeg beskrevet et antal af de vigtigste attraktioner og must sees i Dubai. Flyver du med Emirates og har en layover på over 10 timer? Så vil jeg helt klart anbefale at tage metroen og besøge byen. Det er i øvrigt også muligt, at bestille en gratis stopover på et par dage med Emirates. Har du planer om at tage på ferie i Thailand eller Australien i mere end to uger, så vil jeg også klart anbefale at gøre brug af den mulighed. Så får du to destinationer på en gang!

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Goffe de Boer fra vores søsterside Insideflyer.nl

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *