Destinationsguide: Osaka

Osaka, Japan

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Osaka er min absolutte favoritby i Japan! Ikke kun på grund af byens hippe og moderne karakter, men især på grund af dens centrale placering. Traditionsrige byer som Kyoto og Nara ligger bogstaveligt rundt om hjørnet. Og til naturelskere er det uberørte Wakayama i nærheden.

Kyoto, Japan
Yasaka Shrine, Kyoto

Kansai International Airport

Stort set alle internationale flyvninger til Osaka ankommer på Kansai International Airport. Den ligger omkring 40 kilometer syd for Osaka. Fra lufthavnen, går der hyppige tog til både Osaka, Kyoto og Nara. Turen (med JR “Haruka” limited express) til Shin-Osaka stationen tager omkring 50 minutter og koster 2330 Yen (130 kroner).

Som udenlandsk turist, er det dog meget billigere at købe et ICOCA-kort (Japans svar på rejsekortet). Du giver 3300 Yen (185 kroner) for et kort og en enkel rejse med express toget til Shin-Osaka (eller 4600 Yen retur), inklusiv 1500 Yen værdi på kortet til tog, bus eller metro senere.

Det kan klart anbefales, fordi du nemt kan komme rundt i byen med sådan et kort. Du kan nemt tanke kortet op og slipper for at købe nye billetter hver gang du skal med bus eller metro (hvilket kan være noget bøvlet at købe præcis den rette billet fra automaten). Det er dog vigtigt at du bestiller kortet mindst 48 timer inden ankomst gennem JRs hjemmeside (Japan Rail).

Osaka

Osaka er en brusende, moderne by med ikke mindre end 19 millioner indbyggere. Den vrimler bogstaveligt med mennesker. Byen har mange sjove nabolag, som Umeda, Namba, Dotonbori og Shinsekai.

Umeda er ligesom Manhattan med utallige skyskrabere og Namba er Osakas shopping paradis. Dotonbori er underholdningsstedet med ufattelige mange neonlys og reklameskilte. Her finder du også Ebisu broen, en af Japans vigtigste attraktioner. Shinsekai var tidligere kendt som et af de farligste forstæder, men er nu om dagen et hyggeligt sted med mange gode og billige restauranter.

Kyoto

Den historiske by Kyoto ligger kun 12 minutters kørsel fra Osaka (med Shinkansen hurtigtoget). Personligt synes jeg, den er en af de mest imponerende byer i Japan, på grund af byens historiske og traditionsrige karakter. Det er derfor meget sandsynlig at du ser en geisha eller japanere i tradtionelle dragter i det historiske centrum.

Offentlig transport

Det er, som nævnt, ret bekvemt at bruge et ICOCA-kort til offentlig transport. Du kan ikke kun bruge det i Osaka (til bus og metro), men også i andre byer i Kansai regionen. Derudover kan du bruge kortet til toget mellem de forskellige byer i Kansai regionen.

Osaka, Japan

Hvis du planlægger at blive længere i Kansai regionen og vil besøge forskellige byer, kan det være en god ide at købe et JR togkort til regionen. Du kan dermed ubegrænset køre med tog indenfor regionen. Det er mange gange billigere end at købe løse billetter (eller at rejse med ICOCA-kortet på toget).

Japan Rail Pass

Osaka, Japan
Nachi vandfaldet nær Nachikatsuura

Der er to slags JR kort til Kansai regionen. JR Pass Kansai Area kan købes til 1, 2, 3, eller 4 dage til Kansai regionen. Prisen går fra 140 kroner for en dag til knap 400 kroner for 4 dage. Kortet er perfekt, hvis du vil besøge forskellige byer i regionen, som Kyoto, Nara, Kobe, og Himeji. Du kan også besøge forskellige maleriske landsbyer omkring Biwasøen. Kortet giver ikke adgang til den grønne og bjergrige region Wakayama (du kan rejse til byen Wakayama). Det mere omfattende JR Pass Wide Kansai Area kort giver adgang til området. Med det kort, kan du for eksempel også besøge Nachikatsuura, adgangsporten til mange betagende vandreture gennem bjergene og langs kysten. Kortet giver dig ovenikøbet adgang til Shinkansen (Bullet train) til byen Okayama, som er kendt for dens smukke japanske haver. Du kan også se mange varme kilder (oksen) mod nord langs det Japanske Hav. Kortet koster 500 kroner for 5 dage.

Hvis du vil bruge kortet, skal du købe kortet udenfor Japan. JR Rail Pass bliver ikke solgt i Japan.

Overnatning

Hoteller er generelt temmelig dyre i Japan og hostels er ikke ligeså stærk repræsenteret som i resten af Asien. Du kan ofte overnatte billigt (100 til 200 kroner per person per nat) i et cabin hotel, men der skal du regne med begrænset privacy og tit uønskede lyde og lugte.

Du kan dog også overnatte til få penge på et luksushotel, hvis du ellers leder efter gode tilbud og bestiller i god tid i forvejen. Vi har overnattet i de store byer på 4- og 5-stjerne hoteller til mellem 400 og 500 kroner per nat. Den slags priser har dog begrænset tilgængelighed og kan oftest kun fås gennem hotellets egen hjemmeside.

For eksempel har den luksuriøse Monterey kæde et antal gange om året specielle kampagner med 50% rabat (inklusiv gratis morgenmad). Vi boede i Osaka i 3 nætter på det fantastiske Monterey La Soeur til kun 6.000 Yen (340 kroner) per nat.

Osaka, Japan
Vores værelse i Osaka (Hotel Monterey La Soeur)

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *