Det mest klimavenlige hotel på Sjælland og Øerne er Scandic Roskilde Park

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Landets mest klimavenlige hoteller fundet, og Sjælland og Øernes vinder af momondo Climate Award er Scandic Roskilde Park.

Prisen uddeles af momondo i samarbejde med Klimascore.com og Danish Business Travel Association, og er baseret på Klimascore’s dokumenterede CO2-model som er udviklet med input fra Concito og DTU. Foruden at have udpeget regionale vindere i hele landet, er der også blevet kåret en national vinder af Danmarks mest klimavenlige hotel.

Danskerne efterspørger bæredygtige ferieformer og nu har momondo fundet frem til landets mest klimavenlige hoteller. Vinderen på Sjælland og Øerne er Scandic Roskilde Park, der er ét af de otte hoteller, som vinder en regional pris for deres bæredygtighedsindsats. Hos momondo vækker det stor glæde, at hoteller fra det meste af landet har meldt sig til at dyste på deres klimatiltag:

Vi har hele tiden vidst, at danskerne gerne vil rejse mere bæredygtigt, men de mangler information om, hvordan de gør det samt hvilke klimavenlige alternativer der findes. Dét er årsagen til at vi har bygget et CO2-filter til flybilletter på momondo, så man kan vælge fly ud fra CO2-aftryk, og nu sætter vi også fokus på hotellerne med en klimapris. Prisen viser, at det sagtens kan lade sig gøre at gøre ferien grønnere. Faktisk er der en del hoteller på listen, som er mere klimavenlige at bo på end at blive hjemme.

Per Christiansen, momondos danske talsperson.

Hos Scandic Roskilde Park har de i køkkenet stort fokus på at udnytte hele råvaren og har desuden indført plantebaserede alternativer, så der altid er mulighed for et klimavenligt måltid. Derfor er de glade for at været blevet kåret som Sjælland og Øernes mest klimavenlige hotel.

Vi kan næsten ikke få armene ned over at blive vurderet som det mest klimavenlige hotel på Sjælland og Øerne. Prisen er særlig betydningsfuld, fordi anerkendelsen kommer på baggrund af en databaseret klimascore, der objektivt viser resultatet af vores klimaarbejde. Hver dag arbejder vi på at mindske vores klimaaftryk og give en fantastisk, klimavenlig hoteloplevelse til vores gæster. Nu har vi fået klart svar fra forskere og fagpersoner på, at vores indsats gør en reel forskel. Det giver os blod på tanden for at blive endnu bedre.

Jørgen Frederiksen, fungerende hoteldirektør på Scandic Roskilde Park.

momondo Climate Award gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst baseret på hotellernes egne data. De indsamlede data omregnes af Klimascore.com, der benytter en tilgang de har udviklet med input fra Concito og DTU. Resultaterne er derefter blevet gennemgået af et dommerpanel bestående af klimaforskere og branchefolk. Dommerpanelet har givet følgende begrundelse for kåringen af Scandic Roskilde Park:

Scandic Roskilde Park udmærker sig ved at have et lavt klimaaftryk fra mad og drikke, som er resultatet af indarbejdelse af plantebaserede menuer og en ambitiøs køkkenchef, som udnytter hele råvaren. Der er god mulighed for at ankomme med tog, som har reduceret klimaaftrykket fra transporten.

Dommerpanelet om valget af Scandic Roskilde Park.

CEO hos Klimascore.com René Jacobsen, der har kigget på hotellernes klimadata, fremhæver netop behovet for, at hoteller bliver mere systematiske ift. bæredygtighed:

Klimascore er et værktøj til danskere og internationale turister, der leder efter de grønneste hoteller i Danmark, men det skal også hjælpe hotellerne selv med at finde ud af, hvilke initiativer, der har størst positiv effekt for klimaet. Efterspørgslen på bæredygtige ferieformer vil kun stige de kommende år, og derfor har vi brug for en dokumenteret tilgang til at beregne CO2-aftrykket fra hoteller.

René Jacobsen, CEO hos Klimascore.com

Det er ikke kun feriegæster, som efterspørger grønnere måder at rejse på. Det er i høj grad også virksomheder, som tænker CO2-besparelser ind, når der skal afholdes konferencer, events og firmature. Det fortæller Anne Mette Berg, der er General Manager hos Danish Business Travel Association, som er med til at uddele prisen:

Bæredygtighed er blevet essentielt, når vi taler erhvervsturisme. Destinationerne skal tænke i grønne initiativer, hvis de skal tiltrække de store virksomheder til deres hotel eller konferencecenter. Men det kan være svært at finde frem til de løsninger, der virker. Derfor ville vi gerne være med til at sætte fokus på de hoteller, der laver initiativer, der virkelig batter ift. klimaet.

Mette Berg, der er General Manager hos Danish Business Travel Association.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *