USA beholder rejserestriktionerne på grund af Delta-varianten

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som vi kunne dele i går på vores Facebook side har USA valgt ikke at løfte deres rejserestriktioner for udenlanske turister eller forretningsrejsende. Det er udmeldingen fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Sidste meldinger har været at Labor Day, den 6. september 2021, skulle være en dato som var målet for en genåbning. Dette skrev vi om for en måneds tid siden at det var målet for landets Handelsminister:

Jeg kan love at det er top prioritet at få forretningsrejsende og turister tilbage til USA igen.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at åbne vores nøgle korridorer op for de internationale forretningsrejsende. Jeg håber at vi efter “Labor Day” vil se en stigning i både forretningsrejser og internationale rejser.

Gina Raimondo, der er U.S. Secretary of Commerce.

I går aftes skrev Reuters så at Det Hvide Hus officielt har meddelt at der grundet Delta-variantens spredning og stigning i USA og i verden generelt, giver en bekrymringer og derfor logisk ikke skal føre til en åbning af de amerikanske grænser.

I sidste uge var der ellers gode forhåbninger for en snarlig genåbning, da den tyske Kansler Angela Merkel og Præsident Joe Biden på et møde havde talt om en genåbning og der havde Præsident Joe Biden udtalt:

It’s in process now…

We will able to answer that question … in the next several days…

Kilde CNN

Nu kom der så i går en afklaring – dog ikke med det resultat mange havde håbet på. Udtalelsen fra Det Hvide Hus var følgende:

Givet den situation vi lige nu befinder os i med Delta-varianten, så forsætter de nuværende rejserestriktioner.

Spredningen af Delta-varianten og stigningen i antallet af smittede i USA, samt antallet af ikke vaccinerede gør at vi ikke ændre noget de kommende uger.

Jen Psaki, Pressetalskvinde i Det Hvide Hus.

Så det store (lobby) arbejde, som turistorganisationer, flyselskaber og EU har endnu ikke hjulpet til en åbning. Men der pres vil helt sikkert forsætte og det bliver spændende om der er en bedre kontrol og tal medio august. Men lige nu ser til ikke ud til at en genåbning den 6. september 2021 bliver en realitet. Vi skal nok hen i 4. kvartal før der sker en gradvist genåbning.

Lige nu har USA et forbud mod indrejse fra de fleste personer i blandt andet EU, UK, Kina, Indien, Sydafrika, Iran og Brasilien.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *