Det vil jeg savne, når jeg igen kan rejse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg har tænkt meget over, hvordan vores rejseoplevelser vil se ud fremover. Hvilke ændringer kan vi se frem til, når COVID-19 pandemien er overstået, og vi igen kan begynde at rejse.

Før eller siden får alle pandemier en ende. Når COVID-19 er overstået, vil mange af os være ivrige efter at begynde at rejse igen. Men rejserne vil sandsynligvis aldrig blive det samme igen. Her er hvad jeg vil savne mest.

Himlens dronning

Boeings 747-fly var den første “jumbojet”, der lettede i 1970’erne. Men nu, næsten 50 år senere, har vi nye fly, der er langt mere brændstofeffektive. Det tager sandsynligvis flere år, før antallet af flypassagerer vil vende tilbage til 2019-niveauer. Så mon ikke flyselskaberne vil bruge de mest økonomiske fly – og dermed skrotte den resterende del af 747 flåden? Så vil nogle af de mest ikoniske rejseoplevelser forsvinde.

Jeg vil specielt savne at sidde på første klasse, sæde 1A eller 1K. Du sidder forest i kabinen og har intet foran dig. Bortset fra et vindue, hvor du kan se, hvad der sker foran flyets næsetip. Det er næsten som at rejse i et privatfly. Piloterne sidder ovenpå. Der er ingen andre passagerer ved siden af dig. Oftest har du bare et skab til at hænge din jakke i. Når flyet letter, vil du have følelsen af at være den første person i flyet, der kommer i luften. Og når det lander, vil du være den sidste person, der får jordforbindelse.

Hvis du flyver på British Airways’ Business Class, får du ofte et sæde på første sal. Her er plads til i alt 20 passagerer, der får fornøjelsen af en relativt stille kabine. Det er et stykke tid, siden jeg har været i stand til at vælge 62A eller 62K, som er mine yndlings sæder ved vinduet på første sal. Sæderne er ved nødudgangen og derfor har du direkte adgang til gangen. Jeg vil helt sikkert savne roen på førstesalen, selvom Britisk Airways og andre flyselskaber har forbedret deres Business Class produkt på andre flytype og dermed giver gode oplevelser på andre fly.

Morgenmads buffet på hotellet

Bliver det i fremtiden muligt at have en morgenmadsbuffet, hvor flere hundrede gæster har selvbetjening? Det er nok svært af forestille sig lige nu, hvor folk er hyper bevidste om bakterier og virus.

På nogle hoteller er gratis morgenmad er en vigtig fordel for medlemmer med elitestatus. Det gælder bl.a. på Hilton, Marriott og Hyatt. Fremover vil nogle hoteller måske tilbyde morgenmaden som a-la-carte eller endda roomservice. Andre vælger måske at skære ned på omkostningerne – en buffet er langt billigere at levere en individuel servicering ved bordene. Nogle hoteller kunne måske finde på at give gæsterne en papirpose med en banan og en muffin.

For de hoteller, der afskaffer morgenbuffeten, vil jeg helt sikkert savne muligheden for at gå ned til morgenmaden og vælge fra en buffet.

Executive Lounges

Jeg har altid været glad for at besøge loungen på hotellet eller i lufthavnen. Jeg nyder at få lidt til ganen – hvad enten det er en bid mad eller en drink. Men hvis buffeten fremover bliver karakteriseret som sundhedsfarlig, vil den nok forsvinde. Og vi kan næppe forvente, at flyselskaber og hoteller vil begynde at servere ved bordene i deres lounger.

Det bliver næppe mange, der vil besøge loungen i lufthavnen, hvis man ikke kan få en bid mad eller en Gin & Tonic før flyafgangen. Normalt er der ikke så meget mere ro i loungen til at læse eller arbejde, at det alene kan begrunde besøget. Så hvis maden og selvbetjeningsbaren bliver afskaffet, hvad er der så at komme efter? Og er adgang til en skrabet lounge noget, du vil betale for eller værdsætte som en fordel ved elitestatus i flyselskabets loyalitetsprogram?

Hotellets lounge er måske lidt mere nuanceret. Nogle steder foretrækker jeg at besøge spisesteder udenfor hotellet og nyde lokale delikatesser. Andre steder vil jeg klart sætte mig i loungen frem for at spise på en middelmådig turistfælde med alt for høje priser. Jeg vil helt klart savne en sådan hotel lounge – men jeg håber, hotellerne kan finde en løsning, så de kan beholde denne service for gæster med høj status i hotellets loyalitets program.

Spontanitet

Jeg ved godt, det er et privilegium for mange indbyggere i vestlige lande. Men vi nyder godt af, at stort set hele verden er åben. Vi har sjældent skulle bekymre os om indrejserestriktion til de lande vi gerne vil besøge. Bortset fra et par enkelte lande, der altid kræver visum, har vi altid kunnet rejse til stort set hele verden.

Vi skal formentlig vænne os til en helt anden verden i fremtiden. Jeg vil savne at kunne booke en rejse med kort varsel til et hvilket som helst sted i verden. Fremover skal vi formentlig altid tjekke, om vi uden videre kan krydse grænsen til de lande vi gerne vil besøge. Eller skal vi først forbi lægen for at få en test på at vi er sygdomsfri? Skal vi vaccineres, før vi igen kan rejse frit? Skal vi testes ved indrejse eller i karantæne? Kan besøg i et land lægge hindringer i vejen for, hvilke andre lande vi bagefter kan rejse til?

Fremover skal vi måske undersøge og planlægge meget mere, før vi kan rejse ud i verden. Og så forsvinder en del af de spontane rejser, som vi beslutter os for med kort varsel

Hvad mener du?

Hvordan ser du på fremtidens rejser? Hvilke tanker har du gjort dig? Hvad vil du savne i fremtiden? Du må gerne dele dine tanker med os i andre. Læg en kommentar.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Craig Sowerby og bragt på vores britiske søsterside.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *