Diamantmedlemmer skal betale meget mere for SAS Eurobonus Mastercard

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

EuroBonus Diamant-medlemmer har altid haft rabat på det årlige kortgebyr på SAS EuroBonus Mastercard. Det almindelige kort har været gratis og premium kortet har du kunnet få til halv pris. Disse fordele forsvinder d. 15. august. Så i praksis bliver premium kortet dobbelt så dyrt.

Flyselskaberne skal spare, og det rammer også loyalitetsprogrammerne. SAS EuroBonus er også i gang med besparelser. Siden lanceringen af ​​SAS EuroBonus Mastercard Premium har diamant-medlemmer haft ca 50% rabat på det årlige kortgebyr. Og diamant-medlemmer med det almindelige SAS Eurobonus Mastercard har fået kortet gratis. Men det er slut. Fra 15. august forsvinder denne rabat for diamant-medlemmer. Dette fremgår også af kortenes prisblade. Når rabatten forsvinder, skal alle medlemmer hvert år betale 295 kroner for det almindelige MasterCard og 1495 kroner for premium kortet. I dag betaler diamant-medlemmer intet for det almindelige kort og kun 750 kroner for premium kortet.

Er kortet pengene værd?

Premium kortet giver normalt 3 fordele: Du optjener flere EuroBonus point på dine køb (5 point pr. 100 kroner, du bruger). Du får statuspoint på din EuroBonus konto, så det er lettere at optjene status hos EuroBonus. Desuden kan du købe bonusrejser på “Plus” og “Business” til “Go-priser”, hvis du optjener så mange point, at du får premium-status på kortet.

Hvis du kan få de billige bonusbilletter, er det formentlig fornuftigt at betale det høje gebyr på 1.495 kroner om året. Men også før COVID-19 pandemien kunne det være vanskeligt at finde bonusrejser på Plus eller Business til de populære rejsemål. Men med dagens rutetilbud og rejserestriktioner, er denne fordel i praksis værdiløs. Ingen ved, hvornår ruten vil vende tilbage til en normal situation. Og det er også sandsynligt, at det vi vil kalde normalt det næste års tid vil se meget anderledes ud end hvad vi har været vant til.

Indtil videre vil de eneste virkelige fordele ved Mastercard Premium versus World Mastercard være de reducerede priser på bonusbilletter i SAS Plus på de indenlandske og få europæiske ruter, der genoptages i løbet af sommeren. Fordelen ved at rejse i SAS Plus er imidlertid meget diskutabel, da der i øjeblikket ikke tilbydes mad om bord, SAS-loungen er lukket, og flyets forreste sæder skal bordes til sidst.

Som tidligere nævnt tjener du også flere point, på dit Mastercard Premium, men disse point kan vise sig at være meget dyre, hvis det i praksis er din eneste fordel. Vi vil ikke komme med nogen klar anbefaling eller konklusion om, hvorvidt det er værd at beholde kortet. Men som kortholder skal du lave en ny vurdering af nytteværdien.

Hvad sker nu: Færre eller flere fordele?

Det er også problematisk, at SAS primært skærer i fordelene for sine bedste kunder. Isoleret set er rabatten på MasterCardet måske ikke noget stor sag – men når den forsvinder, er det med til at mindske forskellen mellem guld- og diamantniveauerne.

Tidligere i år fjernede SAS den såkaldte Goodie Bag, en gratis gave som diamantmedlemmerne kunne vælge. I den velkendte SAS EuroBonus-stil blev ændringen først offentliggjort dagen efter, at gaven var fjernet fra EuroBonus hjemmesiden. Dette skete på trods af, at SAS-ledelsen under sidste års After Work-arrangement lovede, at alle ændringer skulle offentliggøres i god tid. Også de negative. SAS har tidligere meldt ud, at den forsvundne Goodie Bag ville blive erstattet af en ny fordel. Dette er endnu ikke sket. I stedet for har diamant medlemmerne nu mistet rabatten på MasterCardet.

Vi kan håbe, at SAS vil tage skridt til at styrke diamantniveauet, når den normale flytrafik vender tilbage. Men man kunne måske frygte, at SAS vælger at opretholde forskellen mellem diamant- og guldstatus ved at fjerne nogle fordele for guldmedlemmerne.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *