Disse selskaber vil bruge Boeings nyeste fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det forventes at 8 flyselskaber vil bruge Boeing 777X. Lufthansa vil som det første selskab få flyene leveret næste år. Det bliver spændende at prøve de nye fly efterhånden som de leveres til selskaberne.

Den aktuelle situation omkring COVID-19-pandemien har nogle alvorlige konsekvenser for den internationale luftfartsindustri. Det har vi tidligere skrevet om i forskellige artikler. Men forskning og udvikling af nye fly er utrolig vigtig for fremtiden. Eksempelvis er Boeing ved at færdiggøre det nye Boeing 777X-fly. Udviklingen af flytypen gik ikke så let, som forventet. Men nu forventes de første fly at blive leveret og komme i luften næste år.

Her er en oversigt over. hvilke flyselskaber du kan forvente vil bruge Boeing 777X i fremtiden.

Kort oversigt

Allerede i november 2013 blev Boeing 777X-programmet annonceret. Men som de fleste læsere ved, tager det år at udvikle og starte produktionen af en ny flytype. Boeing forventede at gennemføre flere testflyvninger i 2020, men nogle blev forsinket af forskellige årsager. Indtil nu har man gennemført den første testflyvninger d. 25. januar og den anden prototype havde sin første testflyvning d. 30. april 2020.

Boeing 777X bliver produceret som henholdsvis B777-8, -9 og -10. Sidstnævnte type forventes at blive lanceret senere. Boeing 777-8 har en maksimal kapacitet på 384 sæder, mens 777-9 højst kan have 426 sæder. Denne kapacitet er dog betinget af, at alle sæderne er på økonomiklasse. En mulighed for 777-9 kan eksempelvis være 9 sæder på first class, 49 sæder på business class og 292 sæder på økonomiklasse. Du kan læse mere om Boeing 777X her.

Det skal i øvrigt bemærkes, at nogle flyselskaber har besluttet at stoppe med at flyve Boeing 777. Eksempel har Delta for nylig besluttet at udfase sine B777-fly. Hovedårsagen er, at dets Boeing 777-200-fly er nu er for gamle. De skulle have være udfaset i 2021. Men på grund af manglende efterspørgsel på flyrejser er denne dato rykket frem.

Boeing’s newest aircraft type, the B777-9 (Source: Boeing)

Flyselskaber med Boeing 777X

Lufthansa er det aller første selskab, der indgik aftale om køb af Boeing 777-9. Det skete allerede i 2013.

De luftfartsselskaber, som vil anskaffe Boeing 777X er:

Lufthansa vil være det første flyselskab, som får leveret flytypen Boeing 777X (Kilde: Boeing)

Artiklen er oversat og letter bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Christian Markwat og bragt på vores amerikanske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *