easyJet genåbner rute til Portugal

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det britiske lavprisselskab easyJet ekspandere endnu engang ud af København. Denne gang er det en gammel kending der vender retur.

Lissabon er destinationen som easyJet i denne omgang sætter på destinationskortet i København. Med 2 ugentlige afgange på mandag og fredage vender easyjet nu tilbage til ruten mellem Lissabon og København.

Fakta om den tidligere lukning af ruten

Ruten mellem Lissabon og København blev for første gang annonceret i 2011 med driftsstart d 19. april 2012. Ruten gik med 3 afgange om ugen på tirsdag, torsdag og lørdage.

Ruten blev i første omgang dog ikke befløjet særlig længe. Cirka et års tid efter åbningen af ruten, blev ruten atter nedlagt da easyJet i 2013. easyJet valgte at omstrukturere sin base i Lissabon, og stedet for en rute fra Lissabon og til København så valgte easyJet blandt andet i stedet at bruge slotsne på en ny rute til franske Nice.

Nu er tiden derimod kommet til at easyJet genåbner ruten til København i i første omgang vil ruten blive fløjet med 2 ugentlige afgange fremfor de daværende 3 som sidst da ruten blev befløjet.

Genkomst på bekostning af SAS exit?

Kigger man i bookingsystemerne ved easyJet så står ruten til at åbne den 30. oktober 2023 som er ved indgangen til vinterprogrammets start. Kigger man derimod på dagene og tidspunkterne for hvornår ruten flyves, så kunne det godt tyde på at easyJet har valgt at genåbne ruten på bekostning af SAS. SAS flyver i indeværende sommerprogram på ruten mellem København og Lissabon netop på mandage og fredage.

SAS har valgt at ruten mellem København og Lissabon indstilles pr 11. august 2023. Ved at SAS trækker sig fra ruten giver det liv til at easyJet kan komme ind på ruten mellem den danske og den portugisiske hovedstad.

Frekvenser på ruten her i sommer

Foruden easyJet’s genkomst til ruten så finder vi også 2 yderligere operatører af ruten mellem København og Lissabon. I indeværende sommerprogram flyver foruden SAS også Norwegian og TAP Air Portugal.

Hvorimod SAS som nævnt flyver med 2 ugentlige afgange, så flyver Norwegian ligeledes med 2 ugentlige afgange men på torsdag og søndage. TAP Air Portugal har i indeværende sommerprogram op til 3 daglige afgange hvoraf der af og til også bliver fløjet med en airbus A330 på ruten.

Frekvenser til vinter

easyJet vil som nævnt i det kommende vinterprogram, flyve mandag og fredage på ruten mellem København og Lissabon. Der vil begge dage være tale om en aftenafgang der vil afgå fra Lissabon klokken 14.45 og lande i København klokken 19.30. Returflyvningen vil finde sted klokken 20.00 og lande i Lissabon klokken 22.55.

Norwegian vil i det kommende vinterprogram også flyve 2 gange om ugen, men ugedagene rykker sig, og ruten vil fra slut oktober blive fløjet på tirsdag og lørdage.

TAP Air Portugal vil i kommende vinterprogram flyve mellem København og Lissabon med op til 2 daglige afgange.

(Forsidefoto: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *