Economy Upper Deck på Emirates Airbus 380 holder stadig

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg har tidligere talt varmt om Economy kabinen på første sal af Emirates High Density A380´ere. På en nylig tur til Dubai havde jeg fornøjelsen af, at prøve kabinen igen.

Jeg ville gerne have lidt mere komfort på denne tur, selv om det er en relativ kort flyvning, så jeg havde på forhånd købt sæder på 1. sal af flyet. Helt konkret sæderne 28 A+C, til mig og min søn.

Emirates Airbus 380 i Københavns lufthavn.

Boarding

En af flere fordele ved at købe pladser på 1. sal er, at du på dit boardingkort finder et “B” for Boarding Zone B som betyder, at du bliver kaldt ombord lige efter Business Class rejsende og folk med høj status i Emirates´ bonusprogram, Skywards.

Kabinen

Kabinen på 1. sal af Emirates High Density Airbus 380´ere er placeret forrest i flyet, på rækkerne 24-39. Oftest er rækkerne 34-39, som reelt ligger bag en galley, dog blokkeret, så der er en “buffer” mellem Economy og Business Class som findes bagerst i kabinen.

This slideshow requires JavaScript.

Kabinen er identisk med den i stue etagen af flyet når vi kigger på design af sæde og skærm med mere. De største forskelle finder du ved vinduerne som er noget mindre på 1. sal og så kurver kabinen mere indad. Til gengæld er sæderne konfigureret 2-4-2 på tværs af kabinen mod 3-4-3 i stue etagen, så du har noget mere plads ved sæderne i siden af flyet (A+C og J+K). Derudover har alle vindues sæder (række 28 undtaget) et ret stort opbevaringsrum under vinduet, som når det er lukket, også fungere som aflægger plads.

Fint kig til motorerne!

Bemærk at der ikke er vinduer ved række 24.

Da denne del af kabinen oprindeligt har huset First Class, er to af de tre toiletter meget større end i resten af flyet. Specielt praktisk hvis du rejser med børn!

This slideshow requires JavaScript.

Jeg synes i forvejen at en Airbus 380´er er en ret støjsvag maskine. Dette er blot endnu mere udtalt når du sidder på 1. sal.

Service ombord

På begge mine flyvninger var der kun solgt cirka halvdelen af Economy sæderne på 1. sal af flyet. I forbindelse med check-in fik jeg oplyst, at der samlet var ca. 200 tomme Economy sæder.

I teorien skulle personalet ombord derfor have rigtig god tid til, at betjene os rejsende. Det var også det indtryk jeg fik overordnet set. Mad og drikke blev serveret med et smil og de besætningsmedlemmer jeg var i kontakt med, var virkelig søde og tålmodige overfor mine 4-årige søn. Hvis jeg manglede noget at drikke kunne jeg altid spørger, eller selv hente i galleyen.

Pris

Hvis du vil sidde på sæderne A, B, J og K, i siden af flyet, koster det DKK 511 per voksen fra København til Dubai. Sæderne i midten af kabinen koster DKK 350 hver vej.

Såkaldte bulk head sæder på række 25 kan reserveres gratis hvis du rejser med et spædbarn.

Konklusion

Hvis du ønsker lidt mere plads og ro omkring dig, så er 1. sal på Emirates Airbus 380 efter min mening stadig en fin “Economy Upgrade”.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *