Emirates investerer knap en milliard i nye træningsfaciliteter til piloter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet Emirates gør klar til at øge flyflåden med 115 Boeing 777X og 50 Airbus A350’ere ved at bygge nye træningsfaciliteter til de kommende piloter. De nye træningsfaciliteter forventes klar i 2024, og vil udvide Emirates’ træningskapacitet af piloter med 54 procent årligt.

Snart påbegynder flyselskabet Emirates byggeriet af en 63 tusinde kvm stor træningsfacilitet med plads til seks avancerede ‘full flight’ simulatorer (FFS). Her skal Emirates uddanne piloter til selskabets kommende flåde af Airbus A350 og Boeing 777-X fly. Anlægget skal stå færdigt om godt et år – i marts 2024 – og forventes at koste knap en milliard danske kroner. 

Træningsfacilitet i Dubai. Modeltegning fra Emirates / PR

H.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Emirates Airline and Group, siger om de nye træningsfaciliteter:

Vores investering på 135 millioner USD til at bygge nye træningsfaciliteter vil sikre, at Emirates er parate til at påbegynde uddannelsen af piloter forud for leveringen af flyselskabets nyeste fly fra 2024. Bygningen vil blive udstyret med de nyeste og mest teknologisk avancerede simulatorer for at sikre piloterne den bedste træning.

H.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Emirates Airline and Group

Den nye bygning kommer til at ligge sammen med Emirates’ eksisterende træningsfaciliteter i Dubai. Det skal give den størst mulige integration med Emirates’ øvrige faciliteter til uddannelse og videreuddannelse af piloter og crew.

Der er desuden lagt stor vægt på at udnytte kapaciteten i de kommende træningsfaciliteter bedst muligt. Kommende pilotelever vil derfor blandt andet kunne konfigurere og opsætte deres simulation på forhånd, inden de sætter sig ind i simulatoren. Konceptet er helt nyt og vil forkorte den tid, eleverne skal bruge på at forberede sig inde i selve simulatoren – de kan med andre ord fokusere på øvelserne og udnytte tiden i simulatoren til faktisk træning.

Udvider træningskapacitet med 54 procent om året 

Med tilføjelsen af den nye bygning til Emirates’ eksisterende træningsfaciliteter i Dubai, vil flyselskabet have potentiale til at udvide sin kapacitet til uddannelse af piloter med 54 procent om året.

Med det nye anlæg og Emirates’ øvrige træningsfaciliteter med i alt 17 fulde flysimulatorer, vil flyselskabets piloter få større fleksibilitet og flere faciliteter at benytte, når de skal finpudse eller videreudvikle deres flyvefærdigheder. Fremover vil Emirates have en kapacitet på mere end 130 tusinde træningstimer om året.

Klar til 165 nye fly

De første pilotelever indtager de nye træningsfaciliteter i juni 2024 – og det er naturligvis timet med, at flyselskabet modtager den første levering af i alt 50 nye A350’ere.

De nye faciliteter til træning af A350- og B777X-piloter føjer sig til Emirates’ øvrige faciliteter med en lang række af uddannelse- og udviklingsprogrammer i verdensklasse.

I Dubai findes blandt andre:

 • Emirates Flight Training Academy, der uddanner kommende piloter
 • Emirates Aviation University
 • Emirates Cabin Crew Training Centre samt en mængde andre uddannelsesprogrammer, der er tilrettelagt specielt til flyselskabets mange forskellige funktioner og ansatte.

Emirates flyflåde ser i øjeblikket sådan ud:

 • 116 stk. Airbus A380
 • 10 stk. Boeing 777-200LR
 • 124 stk. Boeing 777-300ER
 • 11 stk. Boeing 777-F

I ordrebogen har Emirates følgende flyordre:

 • 50 stk. Aribus A350
 • 115 stk. Boeing 777-X
 • 30 stk. Boeing 777-9
 • 5 stk. Boeing 777-F

Foto: Emirates Airbus A350-900XWB. Emriates/Airbus/PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *