Norwegian rapporterer driftsresultat på 1,5 milliarder norske kroner

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian med resultatet for fjerde kvartal 2022 og foreløbigt årsresultat. For hele året leverede Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 1502 millioner norske kroner (NOK).

Norwegian minimerede tabet for skat (EBT) til NOK 80 millioner i fjerde kvartal, som var præget af sæsonbaseret lavere efterspørgsel. Det viser Norwegians evne til at tilpasse kapaciteten og sikre kontantbeholdningen i overgangen fra en travl rejsesommer i 2022 til en roligere vintersæson.

I fjerde kvartal 2022 leverede selskabet et negativt driftsresultat på NOK 39 millioner. Resultatet før skat (EBT) blev på minus NOK 80 millioner. Stærk likviditetsstyring gjorde, at selskab gik ud af 2022 med en kontantbeholdning på NOK 7,8 milliarder. Ved årsskiftet bestod Norwegians flåde af 70 fly.

For Norwegian var 2022 præget af stærk operationel drift i et år, hvor luftfarten oplevede betydelige kapacitetsudfordringer på tværs af lufthavnene i Europa. For hele året leverer vi et driftsresultat (EBIT) på NOK 1502 millioner – på trods af rekordhøje brændstofpriser og en stærk amerikansk dollar.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I fjerde kvartal 2022 havde Norwegian 4,6 millioner passagerer sammenlignet med 3,1 millioner i samme periode i 2021. Kapaciteten (ASK) var på 6,9 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken (RPK) var på 5,7 milliarder sædekilometer. Belægningsgraden steg til 81,4 procent fra 77,0 procent i fjerde kvartal 2021.

Nordens mest punktlige flyselskab

Punktligheden blev påvirket af krævede vejrforhold ved flere europæiske lufthavne, som forplantede sig til resten af netværket. Andelen af afgange indenfor 15 minutter af planlagt tid var i fjerde kvartal på 82,3 procent, sammenlignet med 87,8 procent for samme kvartal året før. Samtidig er det en betragtelig stigning fra 73,6 procent i foregående kvartal. Regulariteten, der angiver andelen af gennemførte flyvninger, var på 99,4 procent. Norwegian blev i 2022 kåret til Nordens mest punktlige flyselskab og er blandt de allermest punktlige i Europa, hvilket fremgår af en rapport fra Cirium, et internationalt selskab, der analyserer flydata.

At Norwegian i 2022 blev kåret til Nordens mest punktlige selskab er en anerkendelse af alle vores dygtige kollegers indsats, og det er en vigtig årsag til, at et stigende antal kunder vælger at flyve med os – både med arbejde og i fritiden. Vores nytårsudsalg endte med over en million solgte sæder på bare 14 dage. Det er et lovende tegn på, at vi har et spændende år foran os.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Ser frem mod et stærkt 2023

Norwegian har et stærkt udgangspunkt for at tage rollen som et af Nordens førende flyselskaber også i 2023. Norwegian tilbyder mere end 300 ruter på tværs af Norden og til attraktive europæiske rejsemål. Med en stærk varemærkeloyalitet, en solid organisation og en robust finansiel situation er Norwegian godt rustet til at tackle kortsigtede svingninger i efterspørgslen.

For at imødekomme den forventede høje efterspørgsel i året, der kommer, har Norwegian underskrevet en intentionsaftale om at lease seks Boeing 737 MAX 8-fly fra Air Lease Corporation (ALC), som forventes leveret før sommersæsonen. Disse fly vil kompensere for forsinkede flyleverancer fra Boeing dette forår. Norwegian forventer at have en flåde på 81 fly i sommersæsonen 2023.

Foto: Norwegian Air Shuttle B737-8JP(WL) (LN-NGW) i Madeira Cristiano Ronaldo International Airport (FNC) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *