Emirates offentliggør rekordomsætning på mere end 177 mia. kroner

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Emirates Group har netop offentliggjort sit årsregnskab, der viser et overskud for 31. år i træk. Omsætningen er steget med 7 procent, mens passagertallet er steget med 2 procent siden sidste år. Selskabets fremgang skyldes især en stabil transport af både passagerer og fragt.

Emirates omsatte for mere end 177 mia. kr. i 2018/2019, og det svarer til en stigning på 6 procent. Overskuddet endte på 1,5 mia. kr. Emirates formåede dermed at skabe vækst på trods af stærk konkurrence i flyindustrien og brændstofpriser, der steg med 22 procent oven på sidste års markante stigning på 15 procent.

Emirates SkyCargo fortsatte med at levere en stærk præstation på et meget konkurrencepræget marked. Cargoforretningen bidrager med 14 procent af flyselskabets samlede transportindtægter. Emirates fragtafdeling rapporterede en omsætning på 23,7 mia. kr. – en stigning på 5 procent i forhold til sidste år, mens mængden blev øget med 1 procent og nåede op på 2,7 millioner tons.

På tværs af de mere end 120 datterselskaber steg koncernens samlede antal ansatte med 2 procent til 105.286, som nu repræsenterer over 160 forskellige nationaliteter. Gruppens rekordindtægt på mere end 197 mia. kr. skyldes især vækst hos Emirates og dnata.

Store investeringer i moderne fly

I 2018-19 investerede koncernen kollektivt 26,5 mia. kr. i nye fly og udstyr, erhvervelse af virksomheder, moderne faciliteter og de nyeste teknologier og personaleinitiativer – en betydelig stigning i forhold til sidste års investeringsudgifter på 16 mia. kr.

Emirates modtog 13 nye fly i løbet af regnskabsåret, fordelt på syv A380’ere og seks Boeing 777-300ER’ere. Den næste 777-levering er planlagt til 2020, når Emirates modtager sit første 777X fly. Samtidig blev 11 ældre fly udfaset, så den samlede flåde tæller 270 fly i slutningen af ​​marts. Det betyder, at flyenes gennemsnitsalder hos Emirates stadig er så lav som 6,1 år. Emirates’ strategi i forhold til at drive en ung og moderne flåde bunder i, at moderne fly er bedre for miljøet, bedre for driften og bedre for kunderne.

dnata har rekordoverskud på 2,5 mia. kroner

Omsætningen er steget med 10 procent til 26 mia. kr. hos dnata, en af verdens største tjenesteudbydere af lufthavnshåndtering, fragt, catering og rejsetjenester til mere end 400 luftfartselskaber i over 80 lande på 6 kontinenter.

Den stigende omsætning afspejler forretningsudvidelse med internationale aktiviteter, der nu tegner sig for 70 procent af omsætningenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *