En special gæst kom forbi Billund Lufthavn i denne weekend

GAF Airbus A350

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er ikke hver dag at Billund Lufthavn er vært om et besøg til det officielle Danmark. Dette er grunden til at en ganske ny og special gæst dukkede op i Billund Lufthavn lørdag og forlader lufthavnen igen søndag.

Statsminister Mette Frederiksen er vært, når Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier kommer på officielt besøg i Danmark d. 12. og 13. juni 2021. Besøget vil især foregå i Sønderjylland.

GAF Airbus A350 under landingen i Billund Lufthavn – Foto: Bongoplanes

Lørdag aften modtager statsministeren officielt forbundspræsidenten på Restaurant Louisehøj, Hotel Koldingfjord. Søndag den 13. juni har statsministeren og forbundspræsidenten et bilateralt møde samme sted.

Da forbundspræsidenten og følge var landet, så skulle landtransporten i gang. Der var et sjældent set stort sikkerhedsopbud i og omkring lufthavnen. Der var selv en patruljevogn sendt over til der hvor spotterne normalt står. Så sikkerheden var i orden.

Sammen med H.M. Dronningen deltager statsministeren og forbundspræsidenten efterfølgende i en række arrangementer i forbindelse med den officielle markering af 100-året for Genforeningen. H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Christian deltager i løbet af dagen også i fejringer i Sønderjylland.

Jeg ser meget frem til at byde Tysklands forbundspræsident Steinmeier velkommen til Danmark. I weekenden skal vi sammen både fejre genforeningen og det stærke dansk-tyske forhold. At det officielle Tyskland deltager i genforeningsfejringerne er et vidnesbyrd om det unikke samarbejde og venskab, som præger grænselandet.

Statsminister Mette Frederiksen

Flyet var på besøg tidligere på ugen og lavede et såkaldt “Touch and Go”. Om det var normal øvelse eller tilknyttet til besøget har vi ikke kunne få oplyst, men det er i hvert fald nærliggende når der tænkes på at det er et nyt fly og den høje sikkerhed der er lagt for dagen.

Programmet i detaljer

Der er lavet et officielt program for begge dage i forbindelse med besøget.

Lørdag den 12. juni
  • Klokken 19.00: Statsminister Mette Frederiksen tager officielt imod forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier
Søndag den 13. juni
  • Klokken 11.00-11.30 Dansk-tysk festgudstjeneste i Haderslev Domkirke
  • Klokken 12.00-13.00 Besøg på Deutsches Gymnasium für Nordschleswig i Aabenraa
  • Klokken 13.40 Ceremoni Kongeskansen, Dybbøl
  • Klokken 14.25 Besøg på Deutches Museum Nordschleswig i Sønderborg
  • Klokken 16.30-18.00 Statsministeren og forbundspræsidenten overværer show i Alsion i Sønderborg, hvor statsminister Mette Frederiksen holder tale
  • Klokken 20.30 Middag på Kongeskibet Dannebrog

Alle billeder og video er lavet af vores gode venner fra Bongoplanes. Giv dem et besøg – der er en del at kigge på.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *