Er Airbus den største flyproducent i verden?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I de sidste år har Boeing haft store problemer med deres produktion af flere flytyper. Dette har gjort at ordre og leveringer ikke har været på tidligere års niveau. Er Airbus dermed den største flyproducent i verden netop nu?

I 2023 havde Airbus en ordretilgang på 2.319 fly og Boeing havde tilsvarende en ordretilgang på 1.456 ordrer. Dette var det højest antal ordre Airbus nogensinde havde haft og for Boeing var det næsthøjest. Det gør at de to flyproducenter er klart de to største i verden.

Så med en solid ordrebog fra flyselskaber og leasingselskaber, så viser tal GlobalData tal fra APAC (Asia–Pacific) området, at Boeing i perioden fra 2020 til 2024 havde fået 561 ordre ind. Airbus derimod havde fået 1.489 ordre ind i samme periode. Det viser virkelig styrkeforskellen i øjeblikket.

Flere af de asiatiske flyselskaber har ikke valgt at give Boeing nogen ordre eller kun et mindre antal. Det tæller for eksempel flyselskaber som Indigo Airlines, China Eastern Airlines og China Southern Airlines.

Indigo har den klart største Airbus ordre med hele 510 fly.

Air India har dog valgt at dele deres ordre næsten ligeligt. Boeing har fået 220 ordrer og Airbus har fået 250 ordrer.

Vi ser også at COMAC fortsætter med at spille en mindre rolle for især de kinesiske flyselskaber. Air China har netop lagt ordre ind på 100 COMAC C919 fly.

Når det kommer til de faktiske leveringer, så har Airbus i perioden fra 2020 til 2024 leveret 2.717 fly til APAC området og Boeing har leveret 1.594 fly.

Den fortsatte uro omkring Boeings kvalitet i deres produktion hjælper bestemt ikke og flere ordre er blevet reduceret eller helt annulleret. Dette set sammen med den fortsatte forsinkelse i leveringen af det første Boeing B777X. Dette har naturligvis været til fordel for Airbus, som slet ikke i samme grad oplever disse udfordringer.

Hvordan tallene ser ud for resten af verden er vi ikke gået i detaljer med, men APAC er et utroligt vigtigt marked med høj vækst, så dette vil også være en indikation for tal fra Europa og USA.

Foto: Japan Airlines B787-9 (JA879J) i Tokyo Haneda International Airport (HND) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *