EU bandlyser russiske fly

Aeroflot

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så er det gangske vidst. Russiske fly og flyselskaber må ikke længere beflyve Europa.

Så skete det vi alle har ventet på ville ske. EU har netop lukket deres luftrum for russiske flyselskaber. Forbuddet imod overflyvning af EU’s territorie gælder med øjeblikkelig virkning og dette får konsekvenser for blandt andet Aeroflot. Aeroflot har flere fly placeret rundt i Europa som ikke kan komme afsted grundet det nye forbud fra EU’s side.

Danmark lukkede af tidligere idag

Tidligere i dag Søndag meldte den danske udenrigsminister Jeppe Kofod ud at Danmark lukket luftrummet for russiske fly. Lukningen af luftrummet skulle oprindeligt først gælde fra natten til Mandag(28/2 2022) men grundet det nye EU forbud så træder forbuddet i kraft et par timer tidligere end oprindeligt planlagt.

Læs mere her: Danmark bandlyser russiske selskaber

Sidste Aeroflot flyvning fra København

Den sidste Aeroflot maskine i formentlig lang tid nåede dog ud af København inden forbuddet trådte i kraft. Aeroflot maskine VP-BZB (B737-800) afgik fra Købehavn klokken 12.05 og nåede at gå i luften før det nye forbud trådte i kraft imod russiske fly.

Flyet afgik tilbage til Sheremetyevo lufthavnen ved Moskva af samme rute som flyet fløj for at komme til København og fløj ud af Europæisk luftrum klokken 13.53 dansk tid hvor det krydsede den Finsk/Russiske grænse omkring Vyborg. Flyet landede i Moskva klokken 15 dansk tid.

Sidste maskine fra Aeroflot kort før afgang fra Kastrup: Foto: Screenshot Flightradar24Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *