EU overvejer at forbyde amerikanske borgere adgang

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lige nu er EU igang med at finde ud af, hvordan EU’s grænser skal åbnes op. Et centralt land er USA og som det ser ud lige nu, så er USA i fare for at blive et af de lande, som EU’s grænser ikke åbnes op for.

Grunden til dette træk er at EU ikke syntes at USA har styr på den nuværende situation med COVID-19. Der er for mange nye tilfælde i landet og EU syntes ikke at der er kontrol nok på situationen. Det frygtes at åbne grænser vil betyde en større risiko for en ny smittespredning.

Så et forlænget forbud mod USA fra EU’s side vil helt sikkert også betyde at USA er lukket for borgerne i EU-landene. Er dette beslutningen, så vil mange ferie- og forretningsrejsende får et stor del af deres efterår ødelagt.


Vi må rejse igen!

Stor konsekvens for flyselskaberne og hotellerne

Sommermånederne juli og august er måneder, hvor der traditionelt er tæt på fuld booket på mange afgange mellem Europa og USA. Der er rigtigt mange som rejse i denne periode for besøg i USA (eller hele Nordamerika) og vice versa.

Så beslutter EU sig for at holde dens ydre grænser lukkede, så vil USA sandsyneligvis gøre det samme. Dette vil så betyde at omsætningen for ganske mange flyselskaber vil blive ramt. Det har en stor konsekvens at flyselskaberne ikke kan skabe omsætning, og dermed indtjening, i nok den travleste periode på året.

Konsekvensen er stor. Udover tabt indtjening, så vil det skabe endnu en bølge af refunderinger grundet de aflyste flyvninger. Dette vil tære endnu mere på flyselskabernes meget tomme pengekasser.

Nyhavn en juni aften. Til højre ses de mange restauranter med udeservering. Der er næsten tomt og ingen turister. Foto: Henrik Olsen

Hotellerne vil også blive ramt. Lige nu ville du kunne se mange amerikanske turister i Danmark, men der er forsat ganske mennesketomt. Og hotellerne håber forsat på at flere lande kan få adgang til Danmark og på den måde skabe lidt omsætning.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *