Europa-rejser tæt på normalen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Danskernes rejselyst stiger, og rejseaktiviteten i Europa nærmer sig et niveau, der ligner virkeligheden før corona. Nye tal fra teleselskabet 3 viser, at antallet af selskabets kunder, som bruger mobildata i udlandet, er steget 79 % fra juni til juli. Langt de fleste har opholdt sig i Europa, hvor 3-kundernes rejseaktivitet de seneste tre uger kun har været 6 % lavere end sommeren 2019.

Sommerferie, vacciner og tiltagende genåbning af verden har efter mange lange corona-måneder sat skub i danskernes rejselyst, og det kan aflæses i netværkstrafikken hos teleselskabet 3.

Nye tal fra 3 viser, at antallet af selskabets kunder, som har brugt mobildata i udlandet, er steget 79 % fra uge 24-26 i juni til uge 27-29 i juli. Langt de fleste – hele 96 % – har opholdt sig i Europa, hvor rejseaktiviteten i uge 27-29 var 43 % højere end samme periode sidste år. Og sammenligner man med samme uger i 2019, var rejseaktiviteten i Europa i år kun 6 % under niveauet før corona.

De digitale vaner hjemmefra følger i høj grad med, når vi holder ferie, og derfor er netværkstallene et godt pejlemærke for danskernes rejselyst. Og tallene for juli tegner et helt tydeligt billede af en befolkning, som er mere end parate til at rejse ud i verden igen. Europa altid har været en favoritdestination i sommerferien, men det bliver interessant at se til efteråret og til vinter, om langdistancerejserne, til for eksempel Asien, også begynder at nærme sig niveauet før corona.

Jesper Bennike, der er direktør for 3’s privatmarked.

Norge presset ud af hitlisten

3’s netværkstal afslører også de mest populære rejsedestinationer. Udover nabolandene Sverige og Tyskland, som altid ligger øverst på listen over de lande, flest 3-kunder roamer i, er det i år især Italien og Spanien, som er lykkedes med at lokke de danske turister til. Dermed er danskerne vendt tilbage til de klassiske turistdestinationer – i modsætning til sommeren 2020, hvor coronarestriktionerne betød, at Norge helt usædvanligt lå i top.

3 har under coronakrisen lagt flere lande i konceptet 3LikeHome, som nu omfatter 72 lande, hvor selskabets privat- og erhvervskunder kan ringe, sms’e og bruge data i udlandet på samme vilkår som herhjemme. Senest har 3 fjernet det normale dataloft på 25 GB rejsedata i en række europæiske lande året ud for kunder, der 3LikeHome eller 3LikeHome Pro inkluderet i deres abonnement. Har man fx 30 eller 50 GB – eller endda Fri Data – som en del af sit abonnement, kan man dermed bruge samme mængde data i alle EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Storbritannien.

Fakta om analysen

  • Fra uge 24-26 til uge 27-29 i år steg antallet af 3’s kunder i udlandet med 79 %.
  • 96 % af 3-kunderne, der har brugt data i udlandet i uge 27-29 i år, har opholdt sig i Europa.
  • 43 % flere 3-kunder har brugt rejsedata i Europa i uge 27-29 i år sammenlignet med samme periode i 2020.
  • 6 % færre 3-kunder har brugt rejsedata i Europa i uge 27-29 i år sammenlignet med samme periode i 2019.
  • Top-5 lande med flest 3-kunder i uge 27-29 2021 (ekskl. Sverige og Tyskland): Italien, Spanien, Østrig, Frankrig, Grækenland.
  • Top-5 lande med flest 3-kunder i uge 27-29 2020 (ekskl. Sverige og Tyskland): Norge, Frankrig, Østrig, Italien, Spanien.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *