To europæiske lande lukker grænserne næsten helt i

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Corona pandemien presser de europæiske lande ganske meget i øjeblikket og nu tager Storbritannien og Norge beslutninger om at lukke grænserne næsten helt i.

Norge valgte i går at lukke grænserne helt i for alle, som ikke er bosiddende i Norge.

I praksis bliver grænsen lukket for alle som ikke er bostte i Norge. Det betyder at mange arbejdsindvandrere ikke kan komme ind i landet.

Erna Solberg, Norsk statsminister

Norge lukker grænserne natten til fredag den 29. januar 2021. Indtil videre er grænserne lukket i 2 uger.

Storbritannien lukker også grænserne og skærper krævene for karantæne. Lukningen er ikke lige så hård som Norge, men fra 22 høj risiko lande lukkes grænserne og der indkræves 10 dages tvungen hotelkarantæne, hvis du som borger rejser hjem derfra. 10 dage som du selv skal betale for.

Andre lande kommer med andre tiltag

Danmark har af flere omgange fulgt hvad Norge har gjort, så det er sandsynligt at den danske regering følger efter i løbet af de næste 4-5 dages tid – især hvis kontakttallet for B117 ikke falder.

Derudover har Tyskland været ude med at ville lave et flyveforbud mod alle indgående internationale flyvninger.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Frank siger

  Glemmer du ikke at nævne at de indrejse restriktioner vi har haft i DK sidden alle lande blev orange på mange punkter er mindst ligeså strikse som både NO og UK og reelt har betydet at DK har været lukket land for udlændinge siden efteråret 2020 hvis ikke stortset hele 2020.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Frank,
   Artiklen kigger “den anden vej”. Det var hvad mulighederne for danskerne er og der ser det ud til at de bliver mindre. Som nævnt kan Tyskland også indfører det fra i næste uge og om Danmark er med på listen er lige nu usikkert da vi “ligger i midten” af smitteskalen”.
   Mvh
   InsideFlyer

 2. Frank siger

  Når jeg læser artiklen kan jeg ikke se at den er skrevet som en dansker ser verden. For mig ser det mest ud til at være en sammenligning af indrejse restriktioner i EU landene og her er Danmark klart med i toppen af restriktive indrejse regler selvom vi endnu ikke er med på holdet af lande som har krav om karantæne og test, men det ser ud til at vi snart får det tilføjet også uden at andre regler lempes. Ikke ligefrem noget vi kan være stolte af.

  Hvis artikle skulle have være skrevet som en dansker ser verden, undre det mig at du ikke har Sverige med, som jo har været fuldstændig lukket land for dansker i flere mdr. Selv transit er der lukket for.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Frank,
   Det er kun de lande som har ændret sine betingelser for indrejse i denne uge, som var i fokus. Sverige har ikke ændret noget og Tyskland som nævnes rygtes at gøre det i kommende uge.
   Hilsen
   InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *